Войната в Украйна, продължаващата пандемия от коронавирус и щетите от

...
Войната в Украйна, продължаващата пандемия от коронавирус и щетите от
Коментари Харесай

Войната в Украйна, пандемията и климатът оказват силен натиск върху най-бедните в света

Войната в Украйна , продължаващата пандемия от ковид и вредите от изменението на климата оказват мощен напън върху най-бедните в света , предизвести Организацията за икономическо съдействие и развиване в понеделник, оповестява АП.

Базираната в Париж Организацията за икономическо сътрудничество и раз заяви, че 60 страни и територии са попаднали предходната година в категорията " нежни " — което значи, че са били изложени на стопански, екологични, обществени и политически опасности , които не са имали потенциала да поемат. И това бе преди Русия да нахлуе в Украйна и да ускори бремето им.



Докладът от понеделник показва повече места в такова тежко състояние, откогато Организацията за икономическо сътрудничество и раз стартира да издава своя отчет за положението на неустойчивост през 2015 година 60-те съставляват 24% от популацията на света, 73% от живеещите в последна беднотия , 80% от умрелите през спорове и голямото болшинство от " горещите точки на глада " в света. И те са дом на 95% от рекордните 274 милиона души, съгласно Организация на обединените нации, нуждаещи се от филантропична помощ.

" Намираме се в епоха, дефинирана от голям брой рецесии, разтърсвания и неустановеност ", сподели Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Само един на всеки трима души в нестабилни места е получил ваксини против Коронавирус, спрямо трима от четирима в релативно богатите 38 страни от Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Организацията означи, че 60-те нестабилни страни съставляват единствено 4% от световните излъчвания, само че " усещат тежестта на обвързваните с климата естествени бедствия.

Организацията за икономическо сътрудничество и раз разяснява, че петте най-уязвими страни предходната година са Сомалия, Южен Судан, Афганистан, Йемен и Централноафриканската република . А три страни — Бенин, Източен Тимор и Туркменистан — бяха новодобавени към листата на нестабилните страни предходната година; нито една не е отстранена.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР