Войната в Украйна е сблъсък между върховенството на правото и

...
Войната в Украйна е сблъсък между върховенството на правото и
Коментари Харесай

Урсула: Войната в Украйна е сблъсък между върховенството на правото и правото на пушката

Войната в Украйна е конфликт сред върховенството на правото и правото на пушката. Това съобщи през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в изключителния спор в Европейския парламент.

Украинците носят факела на свободата поради всеки от нас, демонстрират голяма храброст и са същинско ентусиазъм, добави тя. Фон дер Лайен съобщи, че пътят на Украйна до Европейски Съюз е дълъг и че би трябвало войната да спре. По нейните думи надали измежду евродепутатите някой се съмнява, че мястото на украинците е в европейското семейство, съобщи Българска телеграфна агенция.

Русия също е на кръстопът, наранени са дълготрайните ползи на руснаците и от ден на ден от тях го осъзнават. Има и друга Русия, оттатък кръга на Путин, и на нея споделяме, че има нашата поддръжка, добави тя.

Фон дер Лайен прикани Европейски Съюз да усили производството на възобновима сила, с цел да понижи енергийната взаимозависимост от Русия. Вярвам, че европейците добре схващат потребността да се надигнем против тази жестока експанзия. Това ще има цена, само че ще я платим, тъй като свободата е скъпа, уточни ръководителят на Европейска комисия.

Заложена е ориста на Украйна, само че и нашето бъдеще е в залог. Отговорът ни на Русия през днешния ден ще дефинира бъдещето на интернационалната система, уточни Фон дер Лайен.

Тя назова последните дни " Часът на истината за Европа ". Сигурността ни не е даденост. Путин реши, че Украйна не може да съществува. Това в никакъв случай няма да стане, в никакъв случай няма да го приемем, съобщи ръководителят на Европейска комисия.

Тя заяви, че комисията ще предложи даване на специфична протекция за украинските бежанци, с цел да бъдат спокойни, че имат продължителна поддръжка. Председателят на Европейска комисия добави, че Европейски Съюз ще запорира и цялото останало имущество на съветските олигарси.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР