Войната в Украйна е движена от интересите на няколко империи,

...
Войната в Украйна е движена от интересите на няколко империи,
Коментари Харесай

Папа Франциск: Войната в Украйна е движена от имперски интереси, но не само руски

Войната в Украйна е движена от ползите на няколко " империи ", а освен на Русия, сподели папа Франциск в изявление, оповестено в петък и представено от Ройтерс.

Папа Франциск сподели, че спорът е подхранван от " имперски ползи, освен на Руската империя, само че и на империи от другаде ".

Той изрази подготвеност да беседва с съветския президент Владимир Путин, с цел да призове за мир.

Папата приказва пред италианоезичната швейцарска телевизия RSI в изявление, което би трябвало да бъде излъчено в неделя. Откъси бяха оповестени в петък от италианските всекидневници La Repubblica, La Stampa и Corriere della Sera.

Папа Франциск, който е на 86 години и отбелязва 10-ата годишнина от избирането си на 13 март, също сподели, че ще подаде оставка, в случай че се измори прекалено много и загуби потенциала си да ръководи Римокатолическата черква.

Миналия месец той съобщи, че папските оставки би трябвало да се случват единствено при изключителни условия.

Неговият предходник Бенедикт XVI, който умря на 31 декември на 95 години, стана първият папа, подал оставка от към 600 години, когато се отдръпна през 2013 година

Запитан какво би го предиздвикало да вземе същото решение да се откаже, папата сподели: " Умора, която не Ви разрешава да виждате нещата ясно. Липса на изясненост, на това да знаете по какъв начин да оценявате обстановките ".

Папа Франциск сподели, че " малко се срами " да употребява инвалидна количка заради заболяване на коляното.

" Стар съм. Имам по-малко физически сили, (проблемът в) коляното беше физическо оскърбление, макар че възобновяване върви добре в този момент ", сподели той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР