Войната в Източна Украйна продължава вече близо 6 години от

...
Войната в Източна Украйна продължава вече близо 6 години от
Коментари Харесай

Прекалените отстъпки към Русия ще ударят политическия имидж на Зеленски

Войната в Източна Украйна продължава към този момент близо 6 години от 2014 година Жертвите от спора към този момент са над 13 хиляди Русия има стопански интерес да се завърши спора с Украйна, защото натискът на интернационалната общественост посредством наказания се ускорява. Това сподели Цветан Кръстев, редактор в Bloombergtv.bg, в предаването " В развиване " с водещ Вероника Денизова.

" В четвъртък беше призната резолюция на Генералната асамблея на Организация на обединените нации, която приканва за отбрана на човешките права в окупиран Крим. Тя е освежен вид на признатата преди седмица резолюция, която осъжда милитаризирането на полуострова. Това демонстрира, че линията за напън на интернационалната общественост се ускорява ".

Икономиката на Украйна също страда от спора, разяснява той.

Кръстев изясни, че преди договарянията на Нормандската четворка са се провели митинги в Украйна под надпис „ Не на капитулацията “, а измежду уредниците е била и партията на Петро Порошенко.

„ Зеленски би желал непременно да извърши обещанието си за прекратяването на войната, с което пристигна на власт. Но това може да му коства удар върху политическия му имидж, който занапред се построява, защото през годините украинското общество демонстрира, че не е според да се вършат отстъпки към Русия “.

Според него митингите в Украйна демонстрират подготвеност за опозиция при отстъпки.

" Според гражданското общество в Украйна доближаването с Русия, даването на огромна автономност на Луганската република и Донецката република и превръщането на Украйна във федерация са червени линии, които Зеленски не би трябвало да минава ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР