Войната се води във всички сфери, тя е включително и

...
Войната се води във всички сфери, тя е включително и
Коментари Харесай

Йордан Божилов: Предложението да дадем МиГ-29 на Украйна може да е дезинформация

Войната се води във всички сфери, тя е в това число и осведомителна война – допустимо е в тази ситуация с даването на българските изтребители МиГ-29 да става дума за дезинформация. Такава позиция изрази пред бТВ някогашния министър на защитата Йордан Божилов.

Припомняме, по-рано CNN разгласява фрагменти от изтеклите в мрежата американски секретни документи, съгласно които България е предложила да даде своите изтребители на Украйна. Експерти предизвестиха, че те може да са подправени и да съдържат дезинформация.

Според него, въпросът е дали в действителност можем да дадем самолети на отбраняващата се страна. Божилов посочи, че сега разполагаме единствено с МиГ-29.

По-думите му, без тези самолети България има два разновидността: да потърси краткотрайна заместваща платформа до момента в който дойдат самолетите F-16, или да се обърнем към нашите съдружници за осъществяване за мирновременната задача по еърполисинг с техни самолети.

Божилов уточни, че страната ни би трябвало да приготви документи за възлагане на тази задача на наши съдружници от НАТО.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР