“Войната с президента продължава. Сглобката не може да му прости.

...
“Войната с президента продължава. Сглобката не може да му прости.
Коментари Харесай

Йотова скочи да брани президента: Радев не стана част от сглобката, макар че имаше такива оферти

“Войната с президента продължава. Сглобката не може да му елементарни. От самото начало президентът не стана част от нея, въпреки че такива предложения имаше. Най-големият боязън на сглобката е нова политическа опция ”, това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти, съобщи БГНЕС.

“Първият сезон бе президент и войната в Украйна, вторият бе президент и Конституция, в този момент явно войната е за кожата на един президент ”, счита вицепрезидентът.

Йотова посочи, че президентът е човек на достойнството и че съблюдава всички правила - и законови, и конституционни. “Може би по тази причина и сглобката не може да му елементарни ”, акцентира вицепрезидентът и добави: “От началото на сглобката президентът не стана част от нея, въпреки че имаше такива предложения, той за нито една секунда не ратифицира противозаконните им дейности. Точно противоположното - постоянно се обръщаше към Конституционен съд - това не се прости ”, безапелационна е Йотова.

Вицепрезидентът въпреки всичко акцентира потребността от нова политическа опция. “В думите му през вчерашния ден аз разчетох, че той не сподели, че самият той е тази опция, и че самият той ще я направи. Всички в обществото виждаме, че има потребност от нещо ново ”, съобщи Йотова, след което разяснява и реакцията на водачите на част от ръководещото болшинство. “Техният максимален боязън е тъкмо алтернативата. Колкото пъти дневно излязат на открито и споделят, че няма опция, толкоз пъти се мъчат да убедят себе си ”, счита Илияна Йотова.

Тя напомни думите на президента, който прикани всеки, който има каквато и да е информация за нередности в ръководството на институциите, то да я даде. “Всеки, който има сигнал, с цел да няма нарушаване и провокации, дано да се отнесат към подобаващите органи ”, прикани и вицепрезидентът. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР