Войната с и трафика на хора през България стигна и

...
Войната с и трафика на хора през България стигна и
Коментари Харесай

След поредния инцидент: Правната комисия ще обсъжда по-строги наказания за каналджиите


Войната с и трафика на хора през България стигна и до пленарната зала. Правната комисия ще разисква по-строги санкции за тях. До 20 години затвор, до 100 000 лева санкция и лишаване на цялото имущество, оферират от Българска социалистическа партия. Въпреки това и през днешния ден предлагането не съумя да влезе в комисията по правни въпроси.

С декларация от трибуната Българска социалистическа партия желаеха незабавни ограничения против каналджиите и трафикантите.

„ Последните дни живеем като в гангстерски филм - гонки, стрелби, убити. Искаме Народното събрание да поеме своята отговорност за решаването на този проблем, а тя е да да промени Наказателен кодекс и да завиши наказванията “, съобщи Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия.

Последваха реакции, въпреки и в разнообразни направления.

„ Трябва да се завиши използването на закона първо. Когато той стартира да се ползва в цялата суровост и в неговата скорост, по-късно да се види има ли потребност от спомагателна глоба. Закони имаме ужасно доста, единствено че те не се ползват. Това е огромният проблем “, сподели Асен Василев, народен представител от Политическа партия.

„ Не зная до каква степен госпожа Нинова е съумяла да схване това, което би трябвало да бъде сторено. Само глобите не са задоволителни “, счита Румен Йовчева, от „ Български напредък “.

„ Демократична България “ и „ Възраждане “ оповестиха, че съгласно тях казусът е другаде.

„ Има логичност в това да се завишат наказванията, само че казусът тук е не е в наказванията, а че не се разкриват мрежите в точния момент. Границата е пробита - това е огромният проблем. Това така наречен преградно оборудване бяха едни пари напразно “, счита Атанас Атанасов, от Демократична България.

„ Решението е българската армия да бъде ситуирана по българската граница, да има компактен човешки комнтрол, 24-часов и това, което се случва, ще спре “, сподели Костадин Костадинов от „ Възраждане “.

Идеята на Българска социалистическа партия срещна поддръжката на ГЕРБ, които оповестиха, че по някои тематики е належащо взаимоотношение.

„ Очевидно това е проблем и той придобива огромно публично значение. Затова Народното събрание би трябвало да го прегледа предпочитано “, сподели Радомир Чолаков от ГЕРБ.

Движение за права и свободи резервираха безмълвие. Въпреки желанието на партиите, законопроектът остана за другата седмица, тъй като се чакат още оферти по текстовете. Очаква се тогава той да влезе в правна комисия, както и в пленарна зала.

Ще трябват най-малко още две седмици, преди той да бъде признат. Ако бъдат признати накзанията, каналджийството ще стане едно от най-тежките закононарушения у нас, съизмеримо с ликвидиране.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР