Войната разкри слабостите на британската армия, включително намаляващите резерви на

...
Войната разкри слабостите на британската армия, включително намаляващите резерви на
Коментари Харесай

Лондон дава 2,5 млрд. лири за нови боеприпаси и запаси, намалели заради войната в Украйна

Войната разкри слабостите на английската войска, в това число намаляващите запаси на някои муниции и неналичието на индустриален потенциал, нужен за бързо увеличение на производството, защото Англия доставя Украйна с оръжия, които да употребява против Русия.

Правителството в Лондон съобщи, че в последния вид на документа за командването на защитата ще бъде изложена тактиката за смяна на числеността и боеспособността на въоръжените сили, с цел да се противодейства на по-непосредствената опасност от страна на Русия и на по-дългосрочното предизвикателство от страна на Китай.

Новата тактика ще включва проекти за нови Глобални сили за реакция, които да могат да " стигнат първи до мястото ", както и и усъвършенствани сили за " повишение на потенциала ", формирани от някогашни бойци, съобщи държавното управление в изказване преди публикуването на цялостния отчет.

Министърът на защитата Бен Уолъс, който през уикенда разгласи, че скоро ще се отдръпна от поста си, съобщи, че тактиката ще подсигурява, че Англия ще остане в челните редици по боен капацитет и като водеща мощ в НАТО.

" Трябва да се приспособяваме и модернизираме, с цел да отговорим на заканите, пред които сме изправени, като вземем под внимание уроците от непровокираното навлизане на президента Путин в Украйна ", сподели той.

По-рано тази година Англия разгласи, че ще отдели спомагателни пет милиарда лири за защита и от досегашните 2% разноските за защита към този момент ще възлизат на към 2,25% от брутния вътрешен артикул през тази и идната година.

Като част от новата отбранителна тактика държавното управление съобщи, че ще даде приоритет на вложенията в науката и технологиите, в това число потреблението на роботика и лазерни оръжия.

След Съединени американски щати, Англия е вторият по величина снабдител на военна помощ за Украйна, като през предходната година е предоставила поддръжка на стойност 2,3 милиарда паунда.

Въпреки че тази сума е много по-ниска от тази, която дават Съединени американски щати, Англия бе първата страна, която достави по-усъвършенствани оръжия на Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР