Войната по върховете на прокуратурата влезе в нова фаза. Зам.

...
Войната по върховете на прокуратурата влезе в нова фаза. Зам.
Коментари Харесай

Зам. -главният прокурор даде главния прокурор на прокурор  

Войната по върховете на прокуратурата влезе в нова фаза. Зам. -главният прокурор Борислав Сарафов е подал сигнал против основния прокурор Иван Гешев в Софийската градска прокуратура, научи " Сега ". Според Сарафов, който удостовери пред " Сега ", че е сезирал прокуратурата, Гешев е направил няколко закононарушения. Отделен сигнал е пратен и до Висшия правосъден съвет, пред който Сарафов упорства да бъде формирано дисциплинарно дело.

Софийската градска прокуратура в този момент ще би трябвало да направи инспекция, с цел да реши има ли данни да образува наказателно произвеждане.

Сигналът на Сарафов е разграничен на три точки. В първата Сарафов споделя по какъв начин през вчерашния ден сутринта в 9 ч. (час преди изказването на Гешев, по време на което той демонстративно скъса оставката си и разгласи война на Бойко Борисов) е бил поканен на оперативка в кабинета на Гешев в Съдебната палата. Били поканени и останалите четирима заместници на основния прокурор, както и висшите прокурори Ваня Стефанова и Сийка Милева и софийският градски прокурор Илияна Кирилова.

Когато всички влезнали в кабинета, Гешев повикал началничката на кабинета си и й наредил да си вземе телефона. След това Гешев споделил на събралите се, че ще пусне запис, който персонално е правил в неделя, 14 май, и в който са забъркани политици, магистрати и членове на Висшия правосъден съвет. Главният прокурор споделил още, че в неделя е бил посетен в дома си от Йордан Стоев (един от членовете на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, които желаеха уволнението на Гешев на 12 май) и е записал диалога си с него. " След това встъпление и след уточнението, че самичък е направил над 150 сходни записа на диалозите си с политици, магистрати и членове на Висш съдебен съвет, господин Гешев пусна записа от телефона си ", споделя Сарафов в сигнала си до прокуратурата.

Зам. -главният прокурор изяснява, че в действителност е почнал запис, на който се чува Стоев. На Сарафов му станало срамно и обидно и след не повече от 3-4 минути споделил, че не желае да взе участие в подобен вулгарен фарс и напуснал кабинета на началника си.

В сигнала си Сарафов твърди, че с изключение на, че е нарушил Конституцията, записвайки Стоев без негово познание, той е направил и закононарушение по член 339а от Наказателен кодекс, употребявайки " особено техническо средство за мълчешком събиране на информация ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР