Войната отне живота на поредна публична личност в Украйна.Украински актьор

...
Войната отне живота на поредна публична личност в Украйна.Украински актьор
Коментари Харесай

Украински актьор загина при обстрел на руската армия

Войната лиши живота на поредна обществена персона в Украйна.

Украински артист е погубен при офанзивите на съветската войска в 12-я ден от нашествието им в Украйна, заяви Дейли мейл. 

33-годишният Паша Лий, прочут с работата си като артист и водещ, е погубен в украинския град Ирпен, който се намира в Киевска област. 

Пет дни по-рано Лий сподели негова фотография в обществените мрежи, облечен във военна униформа, а в обявата си той призова за обединяване. 

В последната си обява онлайн, той демонстрира ситуацията, в която се намират, до момента в който са обстрелвани от съветската войска. 

Сергей Томиленко, ръководител на Националния съюз на публицистите в Украйна, уважи артиста в своя Фейсбук профил, като написа: “Паша Лий отиде да се бие за Украйна още в първите дни на войната и почина в Ирпен, където към момента има яростни борби с съветски окупатори. Националният съюз на публицистите на Украйна изрича откровените си съболезнования на фамилията и приятелите на Паша ”, написа Томиленко, представена от nova.bg.

Смъртта на артиста беше доказана и от шефът на украинската телевизия DOM Юлия Островска.

По-рано през днешния ден бе обявено и за гибелта на кмета на град Гостомел Юрий Илич Прилипко, който също е погубен при обстрел.
     
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР