Войната на Русия срещу Украйна е отрезвила дебата около процеса

...
Войната на Русия срещу Украйна е отрезвила дебата около процеса
Коментари Харесай

Вархеи: Войната на Русия срещу Украйна отрезви дебата за Западните Балкани

Войната на Русия против Украйна е отрезвила дебата към процеса на разширение на Европейски Съюз и е разкрила нуждата от ускорение на процедурите, които бяха спрени от предходната комисия. Това разяснява еврокомисарят по разширението на Европейски Съюз Оливер Вархеи в изявление за Euractiv.

„ Може би това е единственото позитивно влияние от войната на Русия против Украйна, тъй като отрезви полемиката за разширението. Европа няма сигурност, непоклатимост и разцвет без цялостната интеграция на Западните Балкани “, добави той.

През последните години процесът на разширение на Европейски Съюз беше в застой и някои страни членки приканиха за промяна на Европейски Съюз, преди да бъдат одобрявани нови членове. " Не забравяйте, ние започнахме да работим, откакто Европейската комисия сподели " не " на разширението. Щетите към този момент са нанесени ", добави Вархеи. През втората половина на мандата си комисията „ Юнкер “ е „ схванала, че това е стратегическа неточност “.

Лидерите на Европейски Съюз предоставиха статут на кандидат-членки на Украйна и Молдова през юни в символ на взаимност в отговор на съветската експанзия, а през юли бе дадена зелена светлина за започване на договаряния за присъединение със Северна Македония и Албания./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР