Войната на Русия с Украйна всъщност започна със завземането на

...
Войната на Русия с Украйна всъщност започна със завземането на
Коментари Харесай

Киев: Русия воюва с нас от 2014 г., не е новина

Войната на Русия с Украйна в действителност стартира със завземането на Крим през 2014 година и продължава към този момент осма година - това не е вест и няма място за боязън. Такава позиция изрази пред Би Би Си секретарят на Съвета за национална сигурност на Украйна - Алексей Данилов.

" Ние разбираме проектите и желанията на Русия, няма потребност от боязън. Задача номер едно за Русия е да предизвика неустойчивост в нашата стран а. И през днешния ден, за огромно страдание, доста сполучливо се занимават с това. А нашата задача е в спокойна и уравновесена конюнктура да си вършим работата. " - разяснява Данилов.

Той разяснява и скупчването на съветски войски по границата на Украйна.

" Числеността на съветските войски не нараства във типа, в който доста хора през днешния ден показват нещата. Дали организират маневри - да, само че те го вършат непрекъснато. Това е тяхна територия, имат право да шават наляво е надясно. Неприятно ли това за нас? Да, неприятно е, само че за нас не е вест. Ако е вест за някого на Запад, извинете. " - отбелязва секретарят на Съвета за национална сигурност на Украйна.

Напомняме, появиха се голям брой разкрития за - в окупираните Донецка и Луганска област.
 Пълна готовност на НАТО в Източна Европа поради Украйна
Пълна готовност на НАТО в Източна Европа поради Украйна

Алиансът е в подготвеност да изпрати още бойни кораби и самолети

По думите му, оживлението в западните медии по отношение на вероятността Русия да стартира дейни военни дейности, е обвързвано с протичащите огромни геополитически процеси, както и с вътрешнополитическите събития в доста страни, и може най-сетне да обърне вниманието на интернационалната общественост към Украйна. Той отбелязва, че от ден на ден страни са подготвени да се ангажират с оказване на военна помощ на Украйна при навлизане на съветски войски.

" Безпокои ни въпросът с съществуването наот съветската експанзия. Това, че в страната ни оръжия е плюс, преди нямаше такова нещо. " -посочва Данилов.
 Европейски Съюз оказва помощ с 1,2 милиарда евро на Украйна
Европейски Съюз оказва помощ с 1,2 милиарда евро на Украйна

Подготвя се и нов пакет за макрофинансова помощ

По думите му, всяко дестабилизиране на обстановката в Украйна, в това число разсъжденията в западните медии за идна война и изтеглянето на западни дипломати, вършат услуга на Кремъл и подкопават украинската стопанска система.

" Подчертаваме това и артикулираме пред нашите сътрудници, че не можем да си позволим, стопански спад. В това отношение също имаме потребност от помощ. Ако хората изпаднат в суматоха, това ще е рисково за страната . Така ще е доста по-лесно да се прокарват операции, а това е задачата на Русия. " - прибавя Алексей Данилов.
 Зеленски посети позициите на украинската войска в Донбас
Зеленски посети позициите на украинската войска в Донбас

Предните позиции в зоната на операции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР