Войната е истинската причина за поскъпването на енергоресурсите. Има проблеми

...
Войната е истинската причина за поскъпването на енергоресурсите. Има проблеми
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Трябва нова КЗК, само тя може да се намеси срещу спекулата

" Войната е същинската причина за повишаването на енергоресурсите. Има проблеми с конкуренция на редица артикули, в тези браншове няма същинска конкуренция. Има една единствена институция, която би трябвало да се намеси в тази обстановка ", разяснява пред бТВ претендентът за депутат от ПП-ДБ Мартин Димитров.

През 2020 и 2021 година знаете ли какъв брой инспекции на място е направила Комисия за защита на конкуренцията ", попита Мартин Димитров и отговори: " Една ".

" На процедура в този интервал не е имало кой да следи има ли картели, има ли договаряне на цените и така нататък И вместо да ги сменят им удължиха мандата с две години ", съобщи той.

По думите му, би трябвало да бъде определена Комисия за защита на конкуренцията, която " да погне и да постанова убийствени санкции, каквито има пълномощията да постанова ".

Мартин Димитров изясни, че казусът с повишаването няма да се реши с ценови тавани, осведомителни акции и уеб сайтове, в които да се афишират цени.

" Само Комисия за защита на конкуренцията може да се намеси в този развой ", повтори той.

" Три милиарда платихме да план, който обслужва единствено ползите на Москва, да заобиколи Украйна. Каква е българската изгода? Аз попитах и за първата година приходите са доста по-малко в сравнение с ни обещаваха ", разяснява той строителството на " Турски поток ". 

Димитров не се съгласи с изказванието, че България печели стотици милиони от преноса.

Той напомни, че 10 години е питал " какво става с газовата връзка ".

" В програмата ни има условие за 3% бюджетен недостиг, което значи гаранция за дясно-центристко ръководство. Приоритет са ни еврозоната и Шенген ", сподели той и упрекна ГЕРБ, че са саботирали приемането на законите за еврозоната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР