Война с Москва би била безумна стъпка за Вашингтон, тъй

...
Война с Москва би била безумна стъпка за Вашингтон, тъй
Коментари Харесай

Иво Даалдер: Лудост е да влезем във война с Русия, ядрена сила, която може да унищожи САЩ

Война с Москва би била безумна стъпка за Вашингтон, защото Русия може да унищожи Съединените щати. Това мнение изрази някогашният непрекъснат представител на Съединени американски щати в НАТО (2009-2013) Иво Даалдер пред европейското издание на вестник Politico.

„ Би било полуда да влезем във война с Русия, нуклеарна мощ, която може да унищожи Съединените щати и останалия свят, в случай че изиска “, сподели той. Даалдер твърди, че „ задачата на НАТО не е да стартира война против Русия, а да я предотврати преди всичко “. И НАТО е направил това " по-успешно от всеки боен съюз в историята ", счита той.

Освен това някогашният чиновник на Алианса разкритикува позицията на някогашния американски президент Доналд Тръмп във връзка с страните от НАТО. Както заяви " Ню Йорк таймс ", на 10 февруари 2024 година на протест в Южна Каролина Тръмп сподели, че в случай че бъде определен за президент, той освен няма да отбрани задлъжнелите към НАТО европейски страни от съветското нахлуване, само че ще отиде толкоз надалеч, че да " насърчи Русия да прави с тях каквото си желае ". Иво Даалдер дава отговор, че сигурността на Съединените щати след две кървави войни „ зависеше от сигурността на Европа “, тъй като „ е доста по-добре да се предотвратяват войни в Европа, като се ангажираме да пазиме съдружниците през цялото време “. В същото време някогашният посланик признава, че „ европейската взаимозависимост (от участието в НАТО – бел. ТАСС) постоянно поражда подозрения по отношение на уговорката на Америка към сигурността на континента. „ Има нещо изцяло неестествено в това, че Съединени американски щати ще бъдат подготвени да започнат война оттатък океана, с цел да защитят друга страна, изключително когато отговорът може да предизвика нуклеарна злополука “, обяснява Даалдер.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР