Вотовете на недоверие не свалят правителства. Вотът на недоверие има

...
Вотовете на недоверие не свалят правителства. Вотът на недоверие има
Коментари Харесай

Анализатори прогнозираха ще успее ли вота на недоверие

Вотовете на съмнение не смъкват държавни управления. Вотът на съмнение има за цел да притегли публичното внимание към някой огромен проблем и да наесе вреди на държавното управление.

Това сподели в утринния блок на БТВ социологът Андрей Райчев, който разяснява тематиката за идния избор на съмнение към кбинета "Борисов 3 ", който Българска социалистическа партия ще внесе през днешния ден. "Този избор бе умислен преди ареста на министър Нено Димов. Аз съм от тези, за които този арест е верен и позитивен. Това демонстрира, че няма недосегаеми. Не разбирам обаче за какво Нено Димов продължава да лежи в ареста, откакто към този момент не е министър. Ако беше настоящ министър, да, щеше да може в действителност да повлияе на следствието. Но в този момент той към този момент не е министър и не виждам смисъл да е в ареста. За мен това няма да е последния арест. Обществото желае отмъщение. Водната рецесия в Перник раздруса доста държавното управление. Водната рецесия е сериозен проблем и изисква допустимо най-бързо решение. Не може в 21 век да държим 100 000 души без вода. Все отново си мисля, че вотът на съмнение няма да успее, а и нито една партия не е подготвена за предварителни избори ", сподели още Райчев.

Българска социалистическа партия внася претекстовете по четвъртия избор на съмнение против властта

Заедно с него посетител беше и политологът доцент Стойчо Стойчев. "Този избор на съмнение няма да успее. Нито една от партиите в Народното събрание не желае предварителни избори. Съмнявам се, че госпожа Нинова ще желае да прави избори в Българска социалистическа партия и парламентарни. Иначе е обикновено декларациите да са мощни, сериозни и да се приказва за събаряне на държавното управление. За водната рецесия в Перник са отговорни всички. Моите почитание към сегашния кмет, само че къде беше той по време на предизборната акция и за какво не подаде сигнал, че язовир "Студена " е празен? За мен концепцията за държавното и общинското ръководство като цяло е сбъркана в България. Има голям брой контролни органи и роене на всевъзможни комисии и подкомисии, като по този метод се размива отговорността. За мен е добра концепцията за държавен холдинг за водата. Централизацията ще е потребна в този случай. В холдинга ще има един ръб от шефове, който ще е ясно, че носи отговорност ", разгласи Стойчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР