Вотът ще се обсъжда във вторник, в сряда е гласуването,

...
Вотът ще се обсъжда във вторник, в сряда е гласуването,
Коментари Харесай

Вотът ще се обсъжда във вторник, в сряда е гласуването

Вотът ще се разисква във вторник, в сряда е гласуването, стана ясно в Народното събрание.

Искането на съмнение към кабинета на Кирил Петков бе импортирано в деловодството на Народното събрание на 15 юни от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили. Според парламентарния устав то би трябвало да бъде прегледано в 7-дневен период. А гласуването е 24 часа по-късно.

Политическата рецесия стартира с изказване на водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов на 8 юни, с което той изтегли от държавното управление депутатите от Има Такъв Народ и съобщи, че " поставя завършек на тази коализия, на тази мъка ".

Последва събаряне от поста на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев от " Продължаваме промяната ".

При гласуването през вчерашния ден против него бяха 125 народни представители - от ГЕРБ-СДС, " Възраждане ", Има Такъв Народ и Движение за права и свободи.

В дебатите по оставката му се чу, че тя нямала нищо общо с младия правист, само че " по този начин претендирал естественият ход на нещата ".

В разискванията се обрисуваха и бъдещите позиции по вота на съмнение.

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев отхвърли офертата на Движение за права и свободи за разговор, а водачът на Движението Мустафа Карадайъ отвърна: “Случайни минувачи сте!”.

" Ще продължим да ви пречим, даже да не сме на власт ", закани се Василев.

А водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов отсече, че " няма коалиция сред Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и ГЕРБ. И в никакъв случай няма да има. "

" Отиваме наесен на избори и на тях се явяваме като на референдум - за еврото, за връщане на отбранителния ни суверенитет, за връщането на политическата ни самостоятелност и глобите против Русия ", съобщи пък ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР