Вотът на недоверие, внесен от опозицията в Румъния срещу правителството

...
Вотът на недоверие, внесен от опозицията в Румъния срещу правителството
Коментари Харесай

Вотът на недоверие срещу румънското правителство бе прочетен пред почти празна зала

Вотът на съмнение, импортиран от опозицията в Румъния против държавното управление на Виорика Дънчила, бе прочетен през днешния ден в Народното събрание пред съвсем празна зала, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре.

Вотът ще бъде разискван и гласуван на 10 октомври. Той е подписан от 237 народни представители от шест опозиционни партии, които упрекват държавното управление в непросветеност, слаби държавни вложения и ниско асимилиране на еврофондовете. За да падне кабинетът на Дънчила, вотът на съмнение би трябвало да бъде подсилен от най-малко 233 народни представители.

Документът, озаглавен "За да възстановим Румъния, държавното управление на Дънчила би трябвало незабавно да бъде отстранено ", бе показан от сенатора от опозиционната Национално-либерална партия Флорин Къцу в съвсем празна зала, показва Зиаре и прецизира, че от общо 465 парламентаристи, в залата са били единствено 128.

"Правителството на Социалдемократическата партия (СДП) е най-трагичният фарс за Румъния. За 2 години и осем месеца в държавното управление се изредиха над 80 министри. Правителството на СДП може да бъде наречено държавно управление на провалените шансове. Не е издигнато нищо с парите, които са взети при обременяващи лихви. При неналичието на вложения виждаме по какъв начин се разпада и това, което бе издигнато преди. Не се строят автомагистрали, единствено се чертаят на картата. Правителството не желае да чуе предизвестията на финансовите институции ", се показва в текста, прочетен от Къцу.

Във вота на съмнение опозицията подлага на критика държавното управление и за ситуацията в образованието и в опазването на здравето. Сенаторът от опозицията прикани парламентаристите да поддържат вота на съмнение идващия четвъртък, с цел да сложат точка на "най-вредното държавно управление, което е имало страната през последните 30 години ".

Председателят на Камарата на депутатите Марчел Чолаку (СДП) изрази оптимизъм, че вотът на съмнение няма да мине. Чолаку сподели, че вотът е лекомислен и подлага на критика опозиционните партии, че не са показали управническа стратегия.

Председателят на Сената Теодор Мелешкану съобщи, че идващия четвъртък ще се види дали опозицията разполага с нужния брой гласове, с цел да смъкна държавното управление. "Политика се прави с гласове, както футбола с голове ", разяснява Мелешкану. Запитан с кой тим играе - СДП или АЛДЕ (Мелешкану бе член на Алианс на либералите и демократите (АЛДЕ) до излизането на тази партия от съдружното държавно управление през август - бел. ред.), Мелешкану отговори: "с печелившия ".

АЛДЕ е измежду вносителите на вота на съмнение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР