Вотът на недоверие трябва да бъде четен основно в контекста

...
Вотът на недоверие трябва да бъде четен основно в контекста
Коментари Харесай

Политолог: Вотът на недоверие има по-голяма връзка с изборите, отколкото да бъде успешен

Вотът на съмнение би трябвало да бъде четен главно в подтекста на предизборната акция, тъй като и за участниците в него е ясно, че той по-скоро е жертван и няма да бъде сполучлив. Това сподели политологът доктор Теодора Йовчева.
" Трябва да бъде прегледан неговият претекст. Тежкото положение, в което се намира Българска социалистическа партия, влизайки в тази акция за локални избори, е един от факторите за поддръжка на подобен избор. " Възраждане " също желае да покаже мускули преди вота. Логично е тематиката да е " Енергетика ", тъй като такива са митингите към този миг, а те в действителност са съществени и не трябва да се подценяват. Внасянето на този избор на съмнение има доста по-голяма връзка с предизборната акция за локалния избор, в сравнение с действителен късмет да бъде сполучлив ", изясни тя.
" Макар и да има компликации в държавното управление, последните изказване на водача на ГЕРБ Бойко Борисов бяха, че той няма да е индивидът, който ще събори това държавно управление. Не мисля, че от " Продължаваме Промяната " - " Демократична България " също са давали такива изказвания. Така че главните участници, които поддържат кабинета са повече от тези, които биха подкрепили вота “, регистрира политологът. " Отношенията в " некоалицията " са обтегнати още със самото ѝ основаване. Самият факт, че търсим езикови форми, с които да определим това взаимно съдействие в изпълнителната власт демонстрира, че в действителност обстановката е невероятна и че връзките въобще не са гладки. Но съгласно мен непрестижността все още да се отиде на нови избори е главният детайл, който крепи " некоалицията " и може би неготовността на някои от субектите да отидат на избори на национално равнище ", счита доктор Йовчева.
Що се отнася до интензивността на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски напоследък, тя открои две линии: " Едната е имиджова – евентуално се търси възстановяване на имиджа, който в последните години беше изключително неподходящ медийно за господин Пеевски. Моментът е удобен за тези цели. Има и втора линия, тя е обвързвана с вътрешнопартийната динамичност в Движение за права и свободи. Наскоро пред кореспонденти напълно пътем господин Пеевски удостовери, че към този момент е станал член на Движение за права и свободи, до момента той постоянно беше претендент за депутат от гражданската квота. Това е забавен миг, като се има поради, че в действителност на договарянията с протестиращите паралелно до Рамадан Аталай, който може би е най-силно показаният по тематиката " Енергетика " от Движение за права и свободи, беше Делян Пеевски, а не, да вземем за пример, Йордан Цонев, който е ръководител на Бюджетната комисия и би било разумно да има място на тези договаряния. От друга страна – похвалата от страна на Илхан Кючюк към Пеевски, също е мотив в посока на това, че господин Пеевски става все по-значим в Движение за права и свободи. Това са моменти, които би трябвало да бъдат регистрирани, въпреки и да е доста мъчно да се проучва тази партия, тъй като тя е съществено затворена. Вероятно става въпрос за нужда от намиране на нови лица в Движение за права и свободи, които в някакъв миг може и да заемат други постове ", разяснява още доктор Теодора Йовчева.
Според нея рецесията с енергетиците и миньорите все още наподобява, че е прескочена. Тя обаче предизвести: " Това държавно управление има капацитета да бъде разтърсено от всичко – както от участниците в него, по този начин и от външни фактори ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР