Вот на доверие към проекто-програмата на един неслучил се още

...
Вот на доверие към проекто-програмата на един неслучил се още
Коментари Харесай

Свиленски: В петък ще стане ясно дали ще върнем мандата неизпълнен

Вот на доверие към проекто-програмата на един неслучил се още кабинет – няма закъснение на мандата и държане на столовете, няма никакво нарушение на Конституцията. Ние евентуално в период ще посочим кабинет и министър председател. Ние сме безапелационни, че би трябвало да поставим оптимални старания да създадем кабинет, а не да тласнем България към избори. Това съобщи в студиото на Нова ТВ Георги Свиленски, народен представител от Българска социалистическа партия.

След като водачите на Има Такъв Народ дръпнаха спирачката, ни окуражи да подготвим тази стратегия и в този момент се обръщаме към всички народни представители, в това число и от ПГ на Има Такъв Народ, да забележим дали тя може да бъде подкрепена от 121 депутати, ще предложим Асен Василев за министър председател, а той ще показа и кабинета. Не водим диалози самостоятелно с депутати, а единствено с законните органи на партиите. Тази стратегия ще бъде гласуван в четвъртък и в случай че бъде подкрепена, ще продължим процедурата, в случай че не мине – в петък ще върнем несбъднат мандата, аргументира позицията на Българска социалистическа партия, която получи от президента за трети път мандат за сформиране на държавно управление.

За нас най-важно е да бъде утвърдена тази стратегия. След това е идната стъпка - да станат ясни кои ще бъдат министрите, които ще извършват тази стратегия.

Шансовете да бъде формиран кабинет не бих споделил, че клонят към нула. Аз съм повече оптимист и се надявам да имаме държавно управление. Това не е предложение за кабинет за 6 месеца, а законодателната и управническата стратегия са с този 6-месечен небосвод, изясни Георги Свиленски.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР