VOSS Automotive открива завод в с. Баховица, община ЛовечИзбрахме България

...
VOSS Automotive открива завод в с. Баховица, община ЛовечИзбрахме България
Коментари Харесай

Немски производител ще инвестира у нас 15 млн. евро

VOSS Automotive открива цех в с. Баховица, община Ловеч

„ Избрахме България измежду над 22 подбрани страни, в които да нареждаме бизнес си “, съобщи Роланд Вайс, изпълнителен шеф на VOSS Automotive България

Немският производител на решения за автомобилната и машиностроителната промишленост VOSS Automotive ще влага 15 млн. евро в България. Компанията разгласи, че идната година ще отвори цех в с. Баховица, община Ловеч.

„ Екипът на VOSS единомислещо избра България измежду над 22 подбрани страни, в които да нареждаме бизнес си. Още при първото ни посещаване в България мощно усещане ни направиха хората, които са образовани и стимулирани, стабилната инфраструктура, участието на България в Европейски Съюз и стабилната политическа и икономическа конюнктура “, сподели Роланд Вайс, изпълнителен шеф на VOSS Automotive България.

VOSS Automotive предлага необятна гама ефикасни систематични решения за интернационалната индустрия за пътнически и тежкотоварни транспортни средства, както и за производството на мотори. На формалното показване на компанията у нас Емил Караниколов, министър на стопанската система и енергетиката, връчи Удостоверение за предварителна административна помощ на мениджърите на VOSS за България.

„ За интервала 2005 – юли 2018 година единствено по Закона за поощряване на вложенията са издадени 21 документа в автомобилната индустрия, а общият размер на вложенията по плановете надвишава 1 милиард лв. “, уточни Емил Караниколов.

По думите на министъра, автомобилното произвеждане е един от предпочитаните високотехнологични браншове за привличане на задгранични вложения в страната, с огромен капацитет за развиване на експорта, заетостта и районната икономическа интензивност. Индустрията е стратегическа за стопанската система на България в дълготрайна вероятност.

Типичната за Германия дуална система в образованието ще бъде приложена и у нас, даде обещание Кай-Уве Ото, HR шеф на компанията

VOSS носи със себе си три съществени преимущества: работни места, стратегически вложител за района, както и нововъведения, които биха развили района в обществено отношение и в областта на образованието, акцентира Стамен Янев, изпълнителен шеф на Българската организация за вложения (БАИ).

Заводът на компанията в с. Баховица, община Ловеч, ще започва активността си в средата на идната година. Индустриалната зона, в която ще бъдат вложени 15 млн. евро, e ситуирана на повърхност от 15 000 кв. м.

Компанията към този момент е поела поръчка от огромен производител на истински автомобилни съставни елементи за 3-4 млн. SCR (Selective Catalytic Reduction) линии. До края на 2020 година немските вложители ще открият нови 1000 работни места за района, като ще разчитат само на родни експерти.

Типичната за Германия дуална система в образованието ще бъде приложена и у нас, като VOSS ще работи взаимно с локалните образователни заведения, давайки опция за кариерно развиване на млади експерти, съобщи Кай-Уве Ото, HR шеф на компанията.

VОЅЅ, основана през 1931 година в Германия, има дoĸaзaн oпит в пpoизвoдcтвoтo нa тpъбни вpъзĸи и ĸoмпoнeнти зa пъpвичнo вгpaждaнe в горивните, oxлaдитeлнитe, пневматичните и изпускателните cиcтeми зa леки и тeжĸoтoвapни aвтoмoбили. Компанията разполага със зaвoди в цялостен cвят – Съединени американски щати, Meĸcиĸo, Бpaзилия, Kитaй, Индия, Япония и Πoлшa, като ocигypявa paбoтa зa пoвeчe oт 6000 дyши и регистрира годишен оборот в размер от 545 млн. евро.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР