Воля за съставяне на стабилно управление, ангажирано с конкретни важни

...
Воля за съставяне на стабилно управление, ангажирано с конкретни важни
Коментари Харесай

Нинова пред Радев: Утре сме на разговори с ИТН, надявам се не последни

Воля за сформиране на устойчиво ръководство, ангажирано с съответни значими за страната цели и цели показаха и от Българска социалистическа партия при консултациите си при президента Радев. Подобна позиция показаха по-рано в петък и от първата политическа мощ " ИТН ".

Държавният глава организира серия от съвещания с парламентарно показаните партии преди да връчи мандата за сформиране на държавно управление. От ГЕРБ обаче, които трябваше да влязат на " Дондуков " 2 преди представителите на " столетницата ", изрично отхвърлиха да се явят на диалозите с претекста, че Радев бил " разединител на нацията ".

По думите на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова страната е изправена пред извънредно съществени провокации в резултат на коронавирус рецесията - и в стопански, и в обществен проект. Като съществени цели на едно бъдещо ръководство следва да е актуализацията на бюджета, приемането на Плана за възобновяване и резистентност, битката с неравенствата, повишение на приходите, промени в браншове като опазване на здравето и обучение, очерта тя.

Задочна хвалба към партията на Трифонов насочи Нинова, изтъквайки проявеното предпочитание за разговор за разлика от държанието им след изборите на 4 април. " По-рано те ни определяха за статукво, с което ние изрично не сме съгласни и сме го доказвали с години с държанието си против ГЕРБ ", посочи Нинова.

В събота Българска социалистическа партия сядат на масата на диалози с " ИТН ". " Надявам се те да не са последни, а първични ", изрази вяра водача на " Позитано " 20.

Ако въпреки всичко напъните на Има Такъв Народ за сформиране на кабинет претърпят крах от Българска социалистическа партия са безапелационни - ще предложат собствен състав на държавното управление, в случай че третият мандат им бъде връчен. " Няма историческо време за губене поради значимите задания, пред които е изправена България ", съобщи Нинова.

От своя страна президентът поздрави социалистите за желанието им да предложат при нужда собствен проектокабинет, което било дълг и отговорност на всяка партия към нейните гласоподаватели, визирайки индиректно ГЕРБ, чиито водач Бойко Борисов отсече към този момент, че партията му остава в съпротива и няма да предлага държавно управление.

" Много са проблемите и те няма по какъв начин да бъдат решени от длъжностен кабинет ", посочи Радев, като даде образец с въпросите в правосъдната, обществената, икономическата, енергийната сфери.

" Нужно ни е държавно управление не като математически общ брой, а отговорно такова. Затова дублирам това, което споделих и на представителите на " ИТН " - няма да бързам с връчването на мандата до момента в който не се изчерпят всички варианти за намиране на формулата, която да докара до устойчиви решения ", безапелационен бе президентът.

Радев изтъка и основната по думите му роля, която играе Българска социалистическа партия като групировка в сегашния парламент и от която зависи съставянето на устойчиво ръководство. " Приветствам желанието ви да участвате в разговора, тъй като е значимо бъдещото ръководство да се базира на ясни цели ", добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР