Воля ще ни вади от НАТО. Заявката дойде тази сутрин

...
Воля ще ни вади от НАТО. Заявката дойде тази сутрин
Коментари Харесай

Никакво отклонение от членството в НАТО, отсече Цветанов

" Воля " ще ни вади от НАТО. Заявката пристигна тази заран от водача Веселин Марешки.

България няма по какъв начин да стартира каквато и да било процедура за излизане от НАТО, НАТО е част от националната сигурност, разяснява въпросът Цветан Цветанов. Подобни анонси водят до избрани спекулации и внушения, по мнението му.

Явно обаче трябвало да се поговори с Марешки по тематиката. Няма да създадем никакво отклоняване от участието си в НАТО, отсече Цветанов. Председателят на ПГ на ГЕРБ не е осведомен с причините на Марешки да ни вади от Алианса.

По думите на Цветан Цветанов евроизборите ще са лакмус за публичните настройки. НАТО подсигурява националната ни сигурност и териториалната целокупност.

Пламен Христов от " Воля " пък акцентира, че Марешки желал да се сложи на разискване дали би трябвало да плащаме цената да сме член на НАТО. " Воля " застава зад водача си. Ние сами не можем да си подсигуряваме националната сигурност, уверен е Христов. Дори и като член на Алианса отново не си подсигуряваме сигурността. Това е сериозен проблем, уточни депутатът. И сега не сме пълностоен сътрудник на НАТО. Единна европейска войска трябвало да ни пази, а не НАТО. И Доналд Тръмп подлагал на критика Алианса, по думите му.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ дефинира лансираната от Марешки концепция като ярка форма на популизъм. Това е ГЕРБ, разяснява той. Според него в тази концепция прозира ръководещата партия. Едните им сътрудници желали да ни вадят от Европейски Съюз, другите - от НАТО.

Това е доста рисково, сподели водачът на Движение за права и свободи. Партията му предупреждавала, че се случвали рискови неща. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР