Воля няма да подкрепи вота на недоверие към правителството, който

...
Воля няма да подкрепи вота на недоверие към правителството, който
Коментари Харесай

Воля отказа подкрепа за вота на недоверие

" Воля " няма да поддържа вота на съмнение към държавното управление, който ще бъде иницииран от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Това заяви водачът на партията Веселин Марешки след среща с контактната група на Левицата, която разгласи, че ще търси поддръжка за квалифицирания от нея избор от Движение за права и свободи и " Воля ".

Движение за права и свободи вече  даде обещание да поддържа вота.

Марешки обаче не желае " Воля "   да бъде " пришивана " към нито една от двете най-големи партии и по тази причина депутатите му ще гласоподават с " въздържал се ".

Освен това, счита той, не е обикновено в този момент, преди Коледните празници и председателството на Съвета на Европейски Съюз, да се внася избор на съмнение.

" Темата за корупцията, картелите, контрабандата, ние ще я изнасяме всеки ден и не е належащо да използваме подобен механизъм, с цел да можем да се изкажем в още един ден ", разяснява още Марешки, представен от Българска телеграфна агенция.

" Дали би трябвало да има предварителни избори, ще стане ясно след евроизборите (2019 г.), които ще са самобитен избор на доверие към държавното управление ", сподели още зам.-председателят на Народното събрание.

 БСП и Движение за права и свободи се схванаха през вчерашния ден вотът на съмнение да бъде импортиран след гласуването на второ четене на бюджета за следващата година. Темата към момента не е конкретизирана, макар че в началото беше оповестено, че ще е точно против корупцията. Обсъждат се няколко разновидността, измежду които  неуспех на политиката в областта на националната сигурност и защита (предложения на левицата) и демографската рецесия и опазването на здравето - на Движение за права и свободи.

За да мине вотът, са нужни гласовете на 121 от 240 депутати. Българска социалистическа партия имат 80, Движение за права и свободи - 25. Гласовете на " Воля " са 11 и трите партии общо биха събрали 116, само че след днешния отвод на Марешки, даже някои самостоятелни депутати да дадат поддръжката си, вотът няма никакъв късмет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР