Володимир Зеленски ще посети Белия дом и Капитолия на САЩ

...
Володимир Зеленски ще посети Белия дом и Капитолия на САЩ
Коментари Харесай

Володимир Зеленски ще посети Белия дом следващата седмица

Володимир Зеленски ще посети Белия дом и Капитолия на Съединени американски щати идната седмица. Това ще се случи на фона на възходящ спор по отношение на размера и дълготрайността на поддръжката на Вашингтон за военните старания на Украйна.

45-годишният украински президент ще посети Вашингтон по време на на Общото заседание на Организация на обединените нации. Войната в Украйна и полемиките за това по какъв начин да се финансира и достави Киев евентуално ще преобладават диалозите сред международните водачи.

Конгресът разисква настояванията на президента Байдън за повече от 21 милиарда $ военна и филантропична помощ за държавното управление на Зеленски

Длъжностни лица споделиха, че Зеленски ще се срещне с 80-годишния Байдън в Белия дом в четвъртък. Подробностите за пътуването до Съединени американски щати внезапно контрастират с последното посещаване на Зеленски във Вашингтон. Всичко към него беше забулено в загадка.

Конгресът се завърна от лятната си почивка тази седмица и към този момент има спор по отношение на финансирането за Украйна. Някои членове на Републиканската партия се съмняват за какво Вашингтон би трябвало да поддържа военните старания на украинското държавно управление.

Републиканците упорстват за огромни съкращения на федералните разноски и желаят огромен транш от парите, предопределени за Украйна, да бъдат пренасочени към южната граница на Съединени американски щати с Мексико. Именно от там милиони мигранти без документи минаха в Америка, откогато Байдън встъпи в служба.

В речта си пред Конгреса през декември Зеленски благодари на американците за помощта за финансиране на военните старания.

Той съобщи, че парите „ не са щедрост “, а „ инвестиция “ в световната сигурност и народна власт

Володимир Зеленски ще посети Белия дом, когато Съединени американски щати оповестиха проекти да глобяват повече от 150 задгранични компании и ръководители за продажба на западни технологии на Русия.

Държавният департамент и Министерството на финансите на Съединени американски щати изпратиха чиновници по целия свят след нахлуването в Украйна предходната година. Те имаха за цел да насърчат страните да лимитират търговията си с Русия и да прекратят шерването на разследваща информация. Москва се опита да избегне необятни наказания, като изиска от страните медиатори да работят като канали за финанси, технологии и други доставки.

Това е част от напъните на Вашингтон да спре превозването на западни технологии през директни центрове.

Москва продължи да внася артикули от Китай, Близкия изток и Африка, както и от някои европейски страни като Унгария и Турция

Предстои да бъдат наложени наказания против две финландски компании, оповестява WSJ. Официални лица споделят, че Siberica и Luminor са доставили електроника, в това число камери за дронове, високоефективни оптични филтри и литиеви акумулатори, на съветски военни снабдители. Ръководителите на фирмите, в това число френски и естонски жители, също са изправени пред наказания, които могат да включват възбрана за пътешестване и заледяване на активи.

Смята се, че други компании и лица от разнообразни страни са основани в Русия, Обединените арабски емирства и Грузия. Фирми в Турция, членка на НАТО, също са на прицел.

Освен че лимитира вноса на технологии за съветските военни старания, пакетът също по този начин има за цел да попречва развиването на енергийния бранш на страната и бъдещите източници на финансиране, в това число планове за природен газ в Арктика и рандеман.

„ Целта на действието е да се ограничи индустриалният потенциал на Русия за защита. Също по този начин да се понижи ликвидността, която тя би трябвало да заплати за своята война “. На това мнение е Джеймс О’Брайън, началник на Службата за съгласуваност на глобите на Държавния департамент.

Преди войната, която стартира през февруари предходната година,

Русия внасяше до 90% от своята електроника от страни в групата на богатите демокрации Г-7

Санкциите значат, че този брой е понижен до близо 30%

О’Брайън сподели, че глобите са ефикасни и „ слагат таван на военновременния индустриален потенциал на Русия “.

„ Русия се пробва да ръководи напълно индустриална военновременна стопанска система и е извънредно мъчно да се направи това с секрети епизодични покупки на дребни партиди съоръжение от разнообразни места по света. “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР