Волноваха, улица Менделеева, номер 15. Живи сме - това казва

...
Волноваха, улица Менделеева, номер 15. Живи сме - това казва
Коментари Харесай

Жителите на Волноваха до близките си: Живи сме, трябват ни свещи и консерви

" Волноваха, улица " Менделеева, номер 15. Живи сме " - това споделя през сълзи семейство от Волноваха във видео, предопределено да успокои техните близки, които са на други места на Украйна. И всеки оживял посочва номера на улицата и блока, в който живее пред доброволците, които ги снимат. Алексей Смирнов и екипът му дни наред носят храна, инсулин и вода на фронтовата линия. Не се движат с нито една от двете армии, а с частна лека кола.

Градът в Източна Украйна, с към 20 000 души население, се намира на 51 км от Донецк. Днес обитаемото място бе завладяно от военните елементи на ДНР, а съветското командване публично го удостовери. Твърди се, че локалната власт също е напуснала Волноваха дружно с изтеглянето на украинската войска. Тук бяха едни от най-ожесточените боеве.

Веднага по-късно цивилни доброволци занесоха самун, вода и хранителни артикули на популацията, което излиза от укритията си - мазетата в полуразрушени блокове. Сред тях - деца и възрастни хора.

Днес във Волноваха нямат електричество, топлота и светлина, нямат вода и връзки, споделя една от дамите. Споделя, че са им нужни най-много медикаменти, вода, свещи, кибрит. И консерви, тъй като сурови артикули не могат да си сготвят без ток.

В града се вижда изоставена военна техника на украинската войска - той се държеше под контрола на батальона " Азов ", както и Мариупол, където сраженията не престават. Цивилните от двата града не съумяха да се изтеглят от двете обитаеми места, макар неколкодневните зелени коридори, които бяха осуетени.

Видеа в обществената мрежа демонстрират евакуираните от доброволеца Алексей Смирнов и екипа му цивилни жители, които след две седмици обсада във Волноваха се прегръщат с околните си - към този момент в Донецк. Леките коли, с които са се пробвали да се спасят, са надупчени от патрони, без стъкла, а вместо прозорци от всички страни са подпъхнати завивки и одеала. Зад юргана се демонстрира лицето на 12-годишно момче. Почти се добрахме, споделя майка му, само че колата закъсала на пътя сред Волнохава и Донецк, откъдето ги издърпва на буксир Алексей.

 Скрийншот: Телеграм

 Скрийншот: Телеграм
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР