Volkswagen(VW), който е най-големият автомобилен производител в Европа, има една

...
Volkswagen(VW), който е най-големият автомобилен производител в Европа, има една
Коментари Харесай

Търсенето на автомобили няма да се се върне към нивата отпреди пандемията, прогнозира шеф наVW


Volkswagen(VW), който е най-големият авто производител в Европа, има " една година, може би две ", с цел да се приспособява към по-слабото търсене в района. Това съобщи основният финансов шеф Арно Антлиц по време на корпоративна среща в централата на компанията във Волфсбург, заяви в. Financial Times.

Мащабните промени, оповестени тази седмица, в това число затваряне на фабрики в Германия и съкращения на личен състав, са нужни, защото VW не чака търсенето на коли в Европа да се върне към равнищата преди Covid, сподели финансовият шеф на концерна.
Компанията чака да продава към 500 хиляди коли по-малко в района годишно, в сравнение с преди пандемията от Ковид -19, което е „ еквивалентно на към две заводи “, разяснява Financial Times.

Volkswagen и други автомобилни корпорации изпитват компликации на фона на прехода към производството на електрически транспортни средства, който е свързан от екологичните условия на Европейския съюз. Автомобилостроителните компании се сблъскват със спад на търсенето на електрически автомобили и на ниска цена импорт на китайски електрически коли, показват пазарни анализатори, представени от Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР