Volkswagen става първият чуждестранен автомобилен производител, който отговаря на изискванията

...
Volkswagen става първият чуждестранен автомобилен производител, който отговаря на изискванията
Коментари Харесай

Трансатлантическото напрежение намаля, след като Volkswagen се класира за американски EV кредит

Volkswagen става първият задграничен авто производител, който дава отговор на условията за заем за електрически транспортни средства в Съединени американски щати.Моделът ID.4 на основания в Германия авто колос може да помогне за облекчение на трансатлантическото напрежения по отношение на протекционистките аспекти на тласъците за чиста сила на администрацията на Байдън.

Volkswagen стана първата марка отвън Съединени американски щати, която има електрическо транспортно средство, отговарящо на изискванията за новия данъчен заем за коли и камиони, които не употребяват изкопаеми горива, заяви Министерството на финансите в сряда.

Новината пристигна два дни откакто администрацията на Байдън разкри лист с квалифицирани модели транспортни средства, който се състои напълно от основани в Съединени американски щати марки като Ford, General Motors и Tesla.

Това може да облекчи част от трансатлантическото комерсиално напрежение, което царува от предишното лято поради протекционистичните аспекти на тласъците на Съединените щати за чиста сила.

Списъкът може да се разшири, в случай че други автомобилни производители, изключени от данъчното облекчение, намерят способи да изпълнят условията на Съединени американски щати за допустимост. Те включват съответни проценти от сериозните елементи или минерали на батериите да идват от Съединените щати или непосредствен търговски сътрудник. BMW, Volvo, Hyundai и Nissan бяха измежду фирмите, чиито транспортни средства не съумяха да бъдат утвърдени.

Представители на Volkswagen споделиха в понеделник, че чакат ID.4 да се класира за цялостния федерален данъчен заем от $7500, само че компанията към момента чака вярната документи, която да показа на Министерството на финансите.

ID.4 се създава във фабрика в Чатануга, Тенеси. Производството стартира през октомври – два месеца откакто законът за климата на президента Джо Байдън,  добави нови условия за вътрешни доставки към данъчния заем за EV.

Всички останали 14 налични EV модела, които дават отговор на изискванията за данъчен заем, са Tesla или от огромната тройка в Детройт – Ford, GM или Stellantis. Някои от тези електрически автомобили, създадени в Съединени американски щати, дават отговор на изискванията за цялостния заем от $7500, до момента в който други дават отговор на условията за половин заем от $3750.

Промените на ИРА в данъчния заем разгневиха съдружниците на Съединени американски щати, изключително в Европа, където държавни чиновници възразиха против изключването на техните автомобилни марки от данъчния тласък.

Текстът е оповестен в „ Политико “. Преводът и заглавието са на ДЕБАТИ.БГ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР