Volkswagen разкри няколко любопитни характерни особености на легендата Golf GTI, от която

...
Volkswagen разкри няколко любопитни
характерни особености на легендата Golf GTI,
от която
Коментари Харесай

Любопитно за Golf GTI

Volkswagen разкри няколко любопитни характерни особености на легендата Golf GTI, от която все още има произведени повече от 2.3 милиона единици.

-От лансирането си на пазара през 1976 година, Golf GTI разчита на четирицилиндров двигател. Всичко стартира с максимална мощност от 110 конски сили, опция за ускорение от 0 до 100 км/ч за 9.2 секунди и максимална скорост на придвижване от 182 км/ч.
-Всяка една от генерациите на Golf GTI се отличава с неповторима композиция джанти и гуми.
-Първоначално Volkswagen възнамерява Golf GTI в ограничено произвеждане от единствено 5000 екземпляра, като от компанията въобще не са били оптимисти за пазарното представяне на колата.
-Сгъваемият таван на Golf GTI Cabrio- определен от компанията, като най-бързата открита кола на Volkswagen, може да бъде спретнат за 9.5 секунди и разгънат за 11 секунди при скорост на придвижване от до 30 км/ч.
-През 2012 година, Volkswagen лансира лимитираната серия Golf GTI adidas, от която в продажба са пуснати единствено 4410 екземпляра
- , в това число и неговата GTI версия, е първата кола на марката, която е оборудвана със системата за връзка Car2X, обещаваща допълнителна сигурност на пътя чрез функцията си за предварително известяване за рискове по пътя напред.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР