Volkswagen обяви днес името, цените и пробега на първия си масов

...
Volkswagen обяви днес името, цените и пробега
на първия си масов
Коментари Харесай

VW обяви името на елхечбека си и отвори заявките за него

Volkswagen разгласи през днешния ден името, цените и пробега на първия си всеобщ електрически автомобил. Той е с габаритите на Golf, наименуван е ID.3 и за него се плануват продажби от 100 000 броя годишно в Европа.

VW започва и предварителна къмпания за резервации на автомобила, чиято цена ще е под 40 000 евро в Германия, без да се отчита държавната помощ. Потенциалните купувачи към този момент могат да се записват с депозит от 1000 евро. Автомобилът ще има няколко версии, измежду които базов вариант с цена под 30 000 евро и топ вид с голям капацитет на акумулатора.ID-фамилията ще предложи по-нататък кросовър, миниван и седан, като всеки от тях ще носи цифрова приставка към името си.

Първоначалната серия ще е лимитирана до 30 000 автомобила, доставката на които ще започне в средата на идната година. Самото серийно произвеждане ще стартира в края на тази година, като за задачата VW преоборудва фабриката си в Цвикау, Източна Германия, известна по-рано с производството на Trabant.

Лансиращата серия ще има батерия със среден потенциал, която ще позволява изминаването на 400 км с едно зареждане, мерено по цикъла WLTP. От VW чакат това да е най-търсеният вид от трите предлагани, като базовият ще е с пробег от 330, а топ-вариантът ще предлага пробег от над 550 км.

Моделът ID.3 е в основата на стартегията на марката по повод намаляване емисиите на CO2 и първият модел на марката създаден върху платформата за електрически коли MEB. Другите марки на VW Group - Audi, Skoda и Seat към този момент показаха концептуалните си разработки на нейна база по време на последните международни салони. В същото време ID.3 ще е основното оръжие на VW в реализиране на задачата му да стане най-продаваща електрически автомобили марка, като предложи и общо 20 електрическия автомобил в гамата си.

За новата електрическа фамилия на VW най-важни ще са пазарите в Норвегия, Германия, Холандия, Франция, Австрия и Обединеното кралство. През първата година притежателите на ID.3 ще могат да зареждат гратис до 2000 кВтч в обществените зарядни станции, включително и тези на европейската мрежа Ionity с помоща на марковото приложение за зареждане.

ID.3 ще се предлага в три разнообразни версии и в четири цвята. В базовото осъществяване е налице гласов надзор, навигация, а в по-високите равнища ще се оферират новости като първият хед-ъп екран на компанията вид “augmented reality ”, двуцветен екстериор и интериор, както и панорамен стъклен покрив.
Volkswagen has said it believes there is a strong likelihood that the launch edition will be sold out before the ID.3 has its public debut at the Frankfurt auto show in September.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР