Volkswagen обяви, че в края на миналата седмица, компанията е стартирала обратното

...
Volkswagen обяви, че в края на миналата
седмица, компанията е стартирала
обратното
Коментари Харесай

100 седмици до първия електромобил от I.D. семейството на Volkswagen

Volkswagen разгласи, че в края на миналата седмица, компанията е стартирала обратното преброяване от 100 седмици до началото на производството на първия електромобил от напълно новото семейство I.D. Със 100% електрическо задвижване и разработен на специфичната платформа MEB (modular electric drive), автомобилът ще бъде компактен модел и ще се сглобява във фирмения комплекс на марката в Цвикау от края на 2019 година.

“Нашата подготовка по навлизането в новата епоха на наличната електрическа мобилност е в ход ”, разясняват от Volkswagen. “В този неповторим промишлен план, ние имаме намерение да работим дружно, за да подсигуряваме, че Европа има преднина в глобалното съревнование за лидерската позиция в електрическата подвижност ”

От Volkswagen разясняват също по този начин, че в продължение на 5 години, Volkswagen Group ще лансира на пазара общо 32 автомобила, разработени на тази платформа в целия свят. “Решени сме да поемем водачеството. Само марката Volkswagen ще предлага повече от 20 напълно електрически коли до 2022 година и ще влага към 6 млрд евро в електрическата подвижност през следващите пет години ”, подчертават от автомобилния колос.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР