Volkswagen Group и SEAT S.A. обявиха, че двете страни, заедно ...

Volkswagen Group и SEAT S.A. обявиха, че двете страни, заедно

Електрификация: Volkswagen Group и SEAT S.A. инвестират 10 млрд евро в Испания

Volkswagen Group и SEAT S.A. оповестиха, че двете страни, дружно с бъдещите им сътрудници, ще създадат инвестиция в размер на 10 млрд евро в дейностите си на територията на Испания, като главната задача е обезпечаването на бъдещето произвеждане на електрически автомобили и батерийни детайли за тях.

Новата инвестиция ще се трансформира в най-голямата индустриална такава в цялата история на Испания, като включва и първи по рода си индустриален комплекс за батерийни детайли за електрически автомобили в страната. Изграждането на оборудването се чака да стартира през идната година, а в него се чака да работят повече от 3000 индивида.

"Volkswagen Group, SEAT S.A. и испанското държавно управление споделят една визия: Испания да се трансформира в европейски хъб за електрическата подвижност ", разяснява Херберт Дийс, изпълнителен шеф на Volkswagen Group. "Готови сме да сложим началото на тази промяна ".

Новият батериен цех на Volkswagen Group и SEAT S.A. ще бъде с годишен потенциал от 40 GWh, като ще доставя заводите на групата в Марторел и Памплона, и ще бъде действен през 2026 година.

Източник: auto-press.net


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg