Volkswagen Group и Mahindra обявиха, че двете компании са постигнали

...
Volkswagen Group и Mahindra обявиха, че двете компании са постигнали
Коментари Харесай

Volkswagen и Mahindra със стратегическо партньорство в Индия

Volkswagen Group и Mahindra оповестиха, че двете компании са постигнали в началото съглашение за доставката на съставни елементи на особено създадената за електрически автомобили модулна платформа MEB, които ще бъдат употребявани за основаването на бъдещи 100% електрически SUV модели на Mahindra.

От Volkswagen Group и Mahindra споделят също по този начин, че двете страни ще търсят и други области за взаимна активност, включително електрическа подвижност с съществени точки както нови коли, по този начин и зарядна инфраструктура, произвеждане на батерийни кафези и други.

Компонентите от платформата MEB, които ще бъдат доставяни на Mahindra, ще бъдат употребявани от индийския промишлен колос за създаването на специфична електрическа платформа INGLO.

Според упованията на двете страни, новата взаимна самодейност ще бъде осъществена под формата на повече от 1 000 000 електрическия автомобил, разпределени сред 5 нови и 100% електрически SUV модела.

Първият от новите електрически SUV модели на Mahindra- XUV.e8, ще бъде стартиран на пазара през декември 2024 година, като ще бъде с съществени габарити дължина 4740 мм, широчина 1900 мм и височина от 1760 мм, а междуосието ще бъде 2762 мм.

За 2025 година, Mahindra има планувани още две пазарни лансирания- XUV.e9 и BE.05.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР