Volkswagen AG и AUDI AG обявиха, че надзорните бордове на

...
Volkswagen AG и AUDI AG обявиха, че надзорните бордове на
Коментари Харесай

Audi придобива напълно Sauber Group и влиза във Формула 1 през 2026 година

Volkswagen AG и AUDI AG оповестиха, че надзорните бордове на двете компании са дали своят вот за цялостното придобиване на Sauber Group, както и за ускорение на навлизането на Audi в шампионата на Формула 1.

Според анонса на двете групи, Оливер Хофман поема уговорката на Audi във Формула 1 и става ръководител на борда на шефовете на Sauber Group, а Андреас Сейдл ще бъде назначен на поста изпълнителен шеф на Audi F1 Team и ще стане " лицето на спортния тим на Audi ".

" Продукта и технологията, както и по-силното позициониране на марката Audi на международната сцена са на фокус ", анонсират от Audi. " На този декор, членовете на надзорните препоръки на AUDI AG и Volkswagen AG взеха решение да засилят уговорката си към Формула 1 и да ускорят подготовката за началото на сезон 2026 ".

" Влизането във Формула 1 е освен връх в доста сполучливата история на Audi в моторните спортове, само че също толкоз огромно спортно предизвикателство, колкото и финансов ангажимент ", споделя Манфред Дьос, ръководител на надзорния ръб на Audi AG.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР