Волфсбург надделя над пишещия своята история в Шампионска лига –

...
Волфсбург надделя над пишещия своята история в Шампионска лига –
Коментари Харесай

Волфсбург взе дербито на бурговете и накара Залцбург да чака

Волфсбург надви над пишещия своята история в Шампионска лига – Ред Бул Залцбург, откакто немският клуб взе триумф с 2:1 от груповата фаза. Гол през второто полувреме на Лукас Нмеча донесе първата победа на „ вълците” през тазгодишната акция.

Новият треньор на германците Флориан Кофелдт трябваше да чака единствено три минути, с цел да види гол в Шампионската лига от неговия тим, когато добра работа на Яник Герхардт отляво отстрани защитник на австрийците и той даед за Ридле Баку, който се разписа.

В борбата на „ бурговете” гостите продължиха да вървят по-тънък лед, само че Волфсбург не съумя да порази повторно вратата им през първата част. Вместо това, Максимилиан Воберг осъществя страховит гол от свободен удар. В края на полувремето Карим Адейеми от Залцбург можеше да вкара второ попадение, само че Коен Кастеелс се намеси.

Пропуските в края на първата част на гостите бяха изумени от Нмеча, който се разписа, а до края на мача Кастеелс трябваше да прави няколко спасявания, с цел да резервира триумфа за своите.

Така фантазията на Залцбург да стане първият австрийски тим, участващ в елиминационна фаза от 2000/01 година ще би трябвало да почакат да се потвърдят най-малко още един мач. Тимът е първи със седем точки, до момента в който Волфсбург е трети с пет пункта. Другите два тима са Севиля и Лил.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР