Волейболното предаване на Sportal.bg - Block Out днес излезе от

...
Волейболното предаване на Sportal.bg - Block Out днес излезе от
Коментари Харесай

Деян Нинов: Най-големият успех за ВК Люлин е, че стотици деца тренират волейбол, а не са по улиците

Волейболното предаване на Sportal.bg - Block Out през днешния ден излезе от студиото на Sportal TV и гостува на Волейболен клуб “Люлин ”.

Председателят на ВК Люлин Деян Нинов ни посрещна в 97-о приблизително учебно заведение “Братя Миладинови ”.

Там упражняват огромна част от възпитаниците на “зелените ” при прелестни условия във волейболната зала, която разполага с настилка “Терафлекс ” и се намира тъкмо над плувния басейн, който разполага 5 коридора и отлични условия за плуване.

Малко преди началото на предаването ни в залата се чува хубава музика, която се оказва звънеца в училището…, който звучи с шлагера на Journey - “Don`t Stop Believin ”.

”ВК Люлин бе основан преди 10 години и задачата бе да се развива детско-юношеския спорт. Първите стъпки ги започнахме с моя първи треньор, от който съм научил всичко във волейбола - Божидар Горанов. Той ме научи по какъв начин да върша всичко. Как да селектирам децата, както и последователно да ги изучавам на на всичко, което би трябвало да знае и може един волейболист. Нашият клуб към този момент се радва на голяма известност измежду учениците и родителите в този столичен квартал. Но, имаме състезатели, които живият и в други квартали в София. За 10 години постигнахме не малко триумфи. Вече водим занимания в 7 от учебните заведения в ж.к. “Люлин ”, а и в други се надявам скоро да стартираме занимания ”, съобщи Деян Нинов особено във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV - Block Out , като посочи, че Божидар Горанов е треньорът разкрил и основал за огромния волейбол състезатели като Боян Йорданов, Тодор Алексиев, Методи Ананиев, Теодор Богданов и още доста други.

”Условията за спорт в 97-о приблизително учебно заведение “Братя Миладинови са прелестни. Благодарение на директорката на учебното заведение госпожа Емилия Манолова, която заема поста от август 2016 година, имаме всичко належащо да се спортува волейбол на високо равнище. Плувният басейн тук също е със страхотни условия, само че в това учебно заведение се развиват и още спортове и има още доста положителни спортисти ”, добави Деян Нинов.

”В клуба упражняват деца от 9-10 годишна възраст. Развиваме всички възрастови групи при юношите, а към този момент и част и при девойките. Участваме във всички шампионати под егидата на Българска федерация по волейбол (БФВ). Имаме съществени триумфи. Почти всяка година играем във финалите на държавните шампионати за юноши. Най-големият триумф за ВК Люлин е, че стотици деца упражняват волейбол, а не са по улиците ”, добави ръководителят на ВК Люлин пред Sportal.bg.

”Има много наши състезатели, които в този момент играят в тимове от родната Суперлига. Младежкият национал Ерик Стоев стартира кариерата си тук. Аз му бях първия треньор и го научих на главните във волейбола. Теодор Каменов и Кристиян Алексов от Пирин (Разлог), както и Томислав Русев от Левски София, също са израснали във ВК Люлин ”, добави Деян Нинов.

“Всичко родители, които желаят децата им да упражняват волейбол и да се изградят като състезатели, са добре пристигнали в нашия клуб ”, добави ръководителят на ВК Люлин пред Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР