Волейболният отбор на Нефтохимик 2010 (Бургас) отпадна от втория по

...
Волейболният отбор на Нефтохимик 2010 (Бургас) отпадна от втория по
Коментари Харесай

Нефтохимик аут от Купата на CEV след златен гейм срещу Олимпиакос

Волейболният тим на Нефтохимик 2010 (Бургас) отпадна от втория по мощ европейски клубен шампионат за Купата на CEV след доста почтено показване. Момчетата на треньора Николай Желязков паднаха като посетители на гръцкия гранд Олимпиакос (Пирея), с националът Тодор Алексиев в състава си, с 0:3 (23:25, 17:25, 19:25) в мач-реванш от 1/4-финалите на шампионата, игран довечера в известната зала " Мелина Меркури ".

Така след домакинската победа за бургазлии с 3:1 в първата среща преди две седмици се стигна до така наречен " златен " гейм. В него първенците на България се бориха до 10:10, само че по-късно " червено-белите " от Пирея съумяха да надделеят с 15:11 и да се класират за полуфиналите за Купата на CEV.

Там Олимпиакос ще спори с италианския гранд Итас (Тренто), който в профил швейцарския Линдарен Волей (Амрисвил) след две победи с по 3:0 гейма. Първата среща сред двата отбора ще бъде на 26 февруари (вторник) в Гърция, а реваншът ще бъде седмица по-късно.

Въпреки отпадането си от шампионата волейболистите на Нефтохимик се показаха доста почтено и записаха най-хубавото си показване в Европа в клубната си история, с което могат да бъдат извънредно удовлетворени.

Най-резултатен за Нефтохимик бе Николай Учиков с 16 точки (1 блок, 2 аса и 41% успеваемост в атака). Георги Петров добави още 10 точки (1 блок, 60% успеваемост в офанзива и 31% положително посрещане), само че и това не бе задоволително за триумф.

От друга страна Тодор Алексиев стартира като титуляр за домакините, само че бе заменен още във втория гейм от Рафаил Кументакис. Българският посрещач приключи с едвам 2 точки (22% успеваемост в офанзива и 14% положително посрещане) . Над всички за Олимпиакос пък бе канадският диагонал и национал Гавин Смит със страхотните 19 точки (1 ас и 60% успеваемост в атака) за успеха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР