Волейболният отбор на Марек Юнион Ивкони (Дупница) записа 7-а победа

...
Волейболният отбор на Марек Юнион Ивкони (Дупница) записа 7-а победа
Коментари Харесай

Марек излъга Тетевен в петгеймова драма

Волейболният тим на Марек Юнион Ивкони (Дупница) записа 7-а победа в Суперлигата на България, откакто победи като посетител Тетевен Волей с 3:2 (21:25, 25:19, 18:25, 25:22, 15:12) в мач от 14-ия кръг, игран довечера.

Така Марек е на 7-о място във краткотрайното класиране със 7 победи, 6 загуби и 18 точки, само че и мач по-малко. Тетевенци са на дъното, на последното 12-то място с едвам 1 победа, 12 загуби и 4 точки и също среща по-малко. В идващия промеждутъчен 15-и кръг дупничани са домакини на 8-ия Добруджа 07 (Добрич), а Тетевен гостува на Арда (Кърджали) в дербито на новобранците. Срещите са във вторник (23 януари) от 18,00 часа.

Двата тима стартираха равностойно в първия гейм, след което волейболистите на Тетевен взеха преднина. Дистанцията стана все по-голяма и сложна за стопяване, и това сякаш активизира играчите на Марек. Опитите им да се върнат в гейма не се увенчаха с триумф и тетевенци завоюваха с удобна разлика от 25:21. Във втората част гостите от Дупница потеглиха мощно, като владееха ситуацията доникъде на гейма, като след това разрешиха домакините да понижат разликата. Въпреки това, състезателите на Иван Тасев съумяха да се откъснат и да завоюват с 25:19.

Третият гейм стартира идентично на първия - с добра преднина на " зелените " от Тетевен, която се резервира доникъде. Дупничани изравниха, само че това не продължи дълго. Момчетата на Петър Мечкаров набраха инерция и взеха надзор над обстановката, излизайки напред в резултата с 2:1 след 25:18. Четвъртата част бе много оспорвана, само че в основните моменти волейболистите на Марек съумяха да се съберат и да вкарат мача в тайбрек след 25:22. В него играта бе на амплитуди, като тетевенци разрешиха на Марек да поведат и да запазят преимуществото си до крайното 15:12 и 3:2.

По информация на BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР