Волейболният национал на България Мартин Атанасов даде специално интервю. Посрещачът

...
Волейболният национал на България Мартин Атанасов даде специално интервю. Посрещачът
Коментари Харесай

Мартин Атанасов: Мечтата ни е Олимпиада

Волейболният национал на България Мартин Атанасов даде особено изявление. Посрещачът стана първенец на Турция със Зираатбанк и получи по-дълга отмора, тъй че ще се причисли към националния отбор на 28 май преди началото на Лигата на нациите. За него обаче най-важни са олимпийските квалификации за Игрите в Париж.

Атанасов направи равносметка за трите години в Зираатбанк, показа какво е почувствал като е видял избраниците на Пламен Константинов и съобщи: „ Предстои едно тежко и забавно лято “.

„ Много съм зает след тези мачове. Прибрал съм се в България. Отдал съм се на семейство и другари. Нямам никакво свободно време и виждам да се възползвам от това. Още преди една седмица, откакто си потеглих от Турция, имах среща с всички в Зираатбанк. Имах опцията да се сбогувам с тях. Вчера в обществените мрежи пуснах един пост за довиждане с почитателите “, стартира Атанасов пред Дарик радио.

„ Особено последната година, този сезон беше доста тежък. Отборите бяха равностойни. Последните две години ни беше по-лесно да станем първенци. В Шампионска лига имахме проблеми, не успяхме да се класираме за полуфиналите, само че се отдадохме на плейофите. Много тежко, само че справедливо най-после спечелихме. Много съм удовлетворен. Три години поред първенец “, описа той.

„ С времето идват опитът и самочувствието. Вече съм трета година в това състезание и с времето се усещах по-комфортно и си личеше. На 28 май се причислявам към националния тим в София. Мисля, че аз и Алекс Николов сме получили еднообразно време отмора. И двамата приключихме малко по-късно “, съобщи Атанасов и заприказва за упованията с националния тим.

„ Бих споделил, че ни следва едно тежко и забавно лято. Една Лига на нациите, в която имаме време да се обиграем и да вкараме новата скица на игра с Пламен Константинов. Ще е много забавно. Амбициите са да надграждаме и да се оправим по-добре в Лигата, спрямо предните две години. Целта ни е да надграждаме. На Европейското и олимпийската подготовка би трябвало да сме в най-хубавата си форма. Най-важното за мен е олимпийската подготовка. На мен и всеки в националния тим му е фантазия да играе Олимпиада. Ще се концентрираме оптимално “.

„ Естествено, че се слушам с момчетата. С някои от тях съм доста непосредствен. Те са в Италия. Не са в цялостен състав. Доколкото знам има няколко индивида, които няма да се причислят на тази Лига на нациите. Нямам информация кой ще идва, кой не. Знам, че Цецо (Соколов) ще почива. Напълно го разбирам. Имаше извънредно тежък сезон в Русия. Нормално да е по-свеж за Европейското и квалификацията. Нямам визия кои липсват “.

„ Единственото, което ми пристигна мислено, когато разбрах състава на България, беше мотивационно. Така ми подейства бих споделил. Веднага си споделих, че това лято би трябвало да бъде. На някои от тези състезатели ще им е финален сезон. Наистина с такива състезатели е наслаждение да се играе. Няма какво да разясня опита и настроението. Неописуемо е, когато си с тях на игрището. Мисля, че единствено позитивни неща ще има това лято “, добави Мартин Атанасов и приказва за прехвърлянето си в Локомотив Новосибирск, където треньор е Пламен Константинов.

„ Националната фланелка е горделивост още от първата ми година в националния. Знам, че и Пламен е бил в Зираатбанк. Аз си виждам кариерата. Гледам да пораствам с всеки минал сезон. Имах разнообразни оферти от Полша, Италия и Турция, само че взех решение, че Русия за мен е доста огромна предизвикателство. Предложението беше доста хубаво. Това, че Пламен ще ми е треньор доста ми повлия. Цяло лято ще мога да работя с неговия щаб и в тази система, която ще се играе. Ще мога да отида там и да съм подготвен в клубния тим. Много ми повлия. Много е значимо да играеш една система на игра непрекъснато “, приключи националът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР