Волейболният национал Мартин Атанасов и неговият Зираатбанк (Анкара) записаха едва

...
Волейболният национал Мартин Атанасов и неговият Зираатбанк (Анкара) записаха едва
Коментари Харесай

Мартин Атанасов и Зираатбанк с втора победа в ШЛ

Волейболният национал Мартин Атанасов и неговият Зираатбанк (Анкара) записаха едвам втора победа в груповата фаза на най-силния европейски клубен шампионат - Шампионската лига за мъже. Атанасов и съотборниците му биха изрично вкъщи немския СВД пауърволейс (Дюрен) с 3:0 (27:25, 25:21, 25:13) в мач от 6-ия кръг в Група Е на шампионата, игран довечера пред над 3600 фенове в зала " Башкент ".

Така първенецът на Турция е на 3-о място в групата с 2 победи, 3 загуби и 5 точки, като е с минимални шансове да приключи на втората позиция и да продължи напред към елиминациите на ШЛ. В последния кръг Зираатбанк приема словенския АХ Волей (Любляна) в пряк конфликт за второто място в групата. Срещата е на 25 януари (сряда) от 19,00 часа българско време.

Мартин Атанасов игра устойчиво цялостен мач за своя отбор и стана втори по ефикасност с 12 точки (4 блока, 1 ас, 54% успеваемост в офанзива и 39% положително посрещане - +11) за триумфа , с колкото приключи и Бени Туйнстра (2 аса, 59% успеваемост в офанзива и 61% положително посрещане - +7).

Най-полезен за Зираатбанк пък бе Вуутер Тер Маат с 16 точки (1 блок, 2 аса и 81% успеваемост в офанзива - +8) за успеха.

За гостите от Дюрен Люк Ван Дер Ент и Марчин Ернастович осъществиха по 10 точки.

Снимки: CEV.EU
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР