Волейболният национал Жани Желязков и неговият Аркада (Галац) изпуснаха възможността

...
Волейболният национал Жани Желязков и неговият Аркада (Галац) изпуснаха възможността
Коментари Харесай

Силен Жани Желязков с 19 точки, Аркада изпусна победа за Купата на CEV

Волейболният национал Жани Желязков и неговият Аркада (Галац) изпуснаха опцията да започват с победа във втория по мощ европейски клубен шампионат за Купата на CEV. Желязков и съотборниците му отстъпиха доста трагично като посетители на чешкия Волейбал.cz (Кладно) с 2:3 (29:27, 27:29, 25:21, 22:25, 12:15) в първия мач от 1/16-финалите на шампионата, игран нощес пред малко над 500 фенове. Първи арбитър на срещата пък бе българинът Кирил Стоянов.

Въпреки провалянето, волейболистите на Аркада резервираха действителни шансове за продължение напред за Купата на CEV. Срещата-реванш сред двата отбора е на 20 декември (сряда) от 18,00 часа в Галац. Жани Желязков и компания трябват да гонят победа с 3:0 или 3:1, с цел да се класират на 1/8-финалите, а при триумф с 3:2, ще се играе така наречен " златен " гейм. Победителят от този дуел ще се класира напред където го чака спечелилия всред сръбския Нови Пазар и словенския АХ Волей (Любляна).

Жани Желязков изигра доста мощен мач и стана втори по ефикасност с 19 точки (2 блока, 1 ас и 59% успеваемост в атака) , с колкото приключи и опитният сръбски посрещач Никола Ковачевич (2 блока, 3 аса, 54% успеваемост в офанзива и 48% положително посрещане). Мариан Бала стана най-резултатен за Аркада с 20 точки (3 блока, 50% успеваемост в офанзива и 50% положително посрещане), само че и това не бе задоволително за триумф. За домакините от Кладно Томас Хиски осъществя също 20 точки (2 аса, 62% успеваемост в офанзива и 68% положително посрещане), а полякът Марсел Громадовски и Владимир Соботка забиха по още 17 точки за успеха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР