Волейболният Левски допусна второ последователно поражение от италианския Монца с

...
Волейболният Левски допусна второ последователно поражение от италианския Монца с
Коментари Харесай

Левски отново отстъпи на Монца и отпадна в четвъртфиналите на CEV Challenge Cup.

Волейболният Левски позволи второ поредно проваляне от италианския Монца с 0:3 (21:25, 12:25, 21:25) гейма и по този начин завърши присъединяване си в четвъртфиналите на шампионата CEV Challenge Cup.

След като преди седмица " сините " отстъпиха със същия резултат, през днешния ден в Италия момчетата на Николай Желязков оказаха някаква опозиция на класния си противник в първата и третата част, само че все пак още веднъж останаха с празни ръце.

По сходство на срещата сред двата отбора в София предишния вторник още веднъж българският тим беше този, който стартира по-добре и в един миг от откриващия сет родният отбор имаше преднина от 20:15. Състезателите на Монца обаче дадоха отговор уместно и до края на гейма отпуснаха единствено още една точка на Левски за крайното 25:21 в своя изгода.

Втората част пък бе изцяло лишена от конспирация, откакто италианците поведоха с 11:5 и 20:8 по пътя си към триумфа с 25:12.

Домакините стартираха мощно и в третия сет, когато се откъснаха в резултата с 6 точки при 14:8. Волейболистите на Николай Желязков въпреки всичко не се предадоха и в един миг се приближиха единствено на пункт от противника при 18:19, само че в последна сметка силите на " сините " не стигнаха до поврат и след 25:21 в интерес на Монца мачът завърши.

Кристиан Титрийски стана най-резултатен за българския отбор със своите 11 точки, а по 5 прибавиха Владимир Гърков и Майкон Морейра.

За спечелилите Ран Такахаши означи 18 пункта, до момента в който Ник Муянович приключи с 14.

Второто следващо проваляне от Монца постави точка на присъединяване на Левски в европейските клубни шампионати през актуалната акция, само че в този момент " сините " ще би трябвало доста бързо още веднъж да се концентрират върху уговорките си у нас, защото следва конкуренцията за Купата на България. Състезанието в зала " Левски София " стартира в петък (19 януари), а в четвъртфиналите столичани ще се изправят против Берое 2016.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР