Волейболният Хебър Пазарджик остана и без старши треньор, след като

...
Волейболният Хебър Пазарджик остана и без старши треньор, след като
Коментари Харесай

ВК Хебър остана и без треньора си Алберто Джулиани

Волейболният Хебър Пазарджик остана и без старши треньор, откакто Алберто Джулиани разгласи, че напуща пазарджиклии.

В прочувствено изказване на клубния уебсайт, реномираният италиански експерт се обърна към сегашния кмет на Пазарджик Петър Куленски и към някогашния Тодор Попов. Той благодари на Попов за далновидността и смелостта.

Редица съществени играчи на Хебър към този момент напуснаха тима поради тежкото финансово положение, в което изпаднаха пазарджиклии след промяната на локалната власт.

Пълен текст на изказването на наставника на " тигрите " :

Само няколко месеца след идването ми отпред на Хебър, макар желанието ми да остана, събитията постановат да се сбогувам с вас!

В Пазарджик имах интензивни месеци и напускането ми ще бъде мъчно, изключително откакто тимът се намира на върха в класирането и разчита на обичта на почитателите, играчите и щаба и на уважението на президента на клуба. Напускам с признателност и към някогашния кмет на Пазарджик, Тодор Попов, който мощно ме искаше за старши-треньор и повярва в мен и визията ми за плана, с цел да създадем по този начин, че този тим да пораства и да въздига името на вашия град.

Всичко работеше съгласно упованията - отличен тим, отлични играчи и отличен щаб. За да оцелее един състезателен план обаче, изключително в миг на световна икономическа и политическа рецесия, се изисква обединяване, с цел да може да виждаме развиване за Пазарджик и за България.

Вече стана ясно, че новият кмет, макар че е някогашен състезател, няма да отдели средства за запазването на клуба и високите му цели. Добрият кмет обаче не е този, който взема решение кой да живее или да почине, а този, който намира средства за всеки, за всеки жител, за всяка активност и за положителното име на града. От завист, от немарливост, от некадърност, не знам, само че факт е, че мнозина като мен, бяха принудени от ден дневно да изоставен.

Тук остава единствено да благодаря на всички, само че най-много на президента и някогашния кмет Попов за тяхната предвидливост и храброст, а що се отнася до мен - аз изпълних уговорките и дадената ми дума до последния ден! Желая на всички шанс и се надявам, че новите политически сили могат да донесат повече популярност, която този град и хората заслужават.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР