Волейболните национали се насочиха към световното първенство с положителна нагласа

...
Волейболните национали се насочиха към световното първенство с положителна нагласа
Коментари Харесай

Волейболистите се насочиха към световното с желание "да запалят искрата"

Волейболните национали се насочиха към международното състезание с позитивна настройка и предпочитание да поднесат изненада. Българите и към този момент гледат към първия си мач в Полша.

Националите стартират международното с дуел с домакина и сегашен първенец на 26 август. Другите два тима в групата са Съединени американски щати и Мексико.

Селекционерът Николай Желязков още веднъж посочи значимостта от осъществяване на мощен начален удар - детайл, върху който искаше да се работи доста в подготовката, с цел да се усъвършенства. " Смятам, че равносметката е положителна. На моменти изпълнявахме доста мощен начален удар. Може би на мачовете, които ни предстоят, този детайл ще бъде доста решителен. Като цяло доста положителни две контроли ", сподели той.

" Показахме (във втория мач с Канада) това, което е усъвършенствано, и аз считам, че има причина да усещаме, че доста неща са по-добре и би трябвало да тръгнем с оптимизъм. Нашата игра и нашият жанр са такива, че не можем да играем умерено по принцип, а би трябвало " да се запалителен ". Днес (в понеделник) на моменти, когато " се запалихме ", играхме фантастично. Надявам се, че зарядът, който ще имаме на мачовете там, ще бъде задоволителен самичък по себе си, с цел да " се запалителен ".

По думите му на моменти тимът е играл на доста високо равнище и задачата е това показване да става от ден на ден.

" Класата на Полша е доста огромна, няма какво да се лъжем. Фаворит е тимът на Полша, няма по какъв начин да не бъдат. Ясно е какъв тим имат, само че считам, че имаме своите си качества да ги победим без значение от това. Ако успеем да дадем най-хубавото от себе си всички, можем да ги победим. Няма непобедими тимове ", съобщи Желязков.

Добрата вест за него е, че, игра в двете срещи с Канада.

 Волейболистите се насочиха към международното с готовност

Капитанът Цветан Соколов съобщи, че съставът е квалифициран и може да направи изненада. " Има израстване, младите го демонстрират и се видя. Надявам се да играем и да се забавляваме. Дано да играем повече мачове на това състезание. Всеки един в тима желае да печели. Ще оказвам помощ с каквото мога на младите състезатели. Най-важно е да се раздадем ".

Либерото Владислав Иванов се надява да бъде арестуван ниският % неточности при начален удар. " Без значение е, че стартираме против Полша. Играем с домакина, а залата ще бъде цялостна, само че няма какво да загубим. Можем единствено да спечелим. "

Талантливият Александър Николов също счита, че тимът е квалифициран. " Канада е доста неуместен тим, тъй като играят доста бързо и технично, само че се представихме добре. Очаква се да ме обстрелват със сервис на всички мачове. И аз бих бил начален удар в най-младия състезател от другия тим ", сподели 18-годишният Николов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР