Волейболистките на Левски тръгнаха със загуба в третия по сила

...
Волейболистките на Левски тръгнаха със загуба в третия по сила
Коментари Харесай

Левски падна тежко в Пфефинген за Чалъндж къп

Волейболистките на Левски потеглиха със загуба в третия по мощ европейски клубен шампионат за дами Чалъндж къп. "Сините " отстъпиха като посетители на швейцарския вицешампион См'Аеш Пфефинген с 1:3 (21:25, 21:25, 28:26, 15:25) в първия мач сред двата тима от 1/16-финалите на конкуренцията, изигран в зала "МЦХ Льоренакер ".

В първите две елементи швейцарките преобладаваха на терена и ги завоюваха, като поведоха с 2:0 гейма. Третата част протече идентично, само че в основните моменти девойките на Левски набраха инерция, направиха поврат и постановиха волята си след 4 геймбола.

В четвъртия гейм домакините, в редиците на които има няколко чужденки, не разрешиха повече изненади. Швейцарките направиха огромна разлика, задържаха я до дъно и завършиха гейма след 25:15 в своя изгода, а с това записаха и крайния триумф с 3:1 гейма.

Най-резултатна за българския отбор беше Моника Кръстева с 23 точки, а Вангелия Рачковска добави 9 точки. За домакините Дора Гроцер се регистрира с 23 точки, до момента в който 20 осъществя Тейлър Фрикано. Реваншът е на 19 декември (четвъртък) от 17.00 часа в София.

За да стигнат до съдбоносен "златен гейм " и опция за продължение напред, то българските волейболистки би трябвало да запишат триумф в реванша с 3:0 или 3:1 гейма. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР