Волейболистки на Сърбия спечелиха трета Европейска титла. На финала на

...
Волейболистки на Сърбия спечелиха трета Европейска титла. На финала на
Коментари Харесай

Волейболистките на Сърбия победиха Турция на финала на Евроволей 2019

Волейболистки на Сърбия завоюваха трета Европейска купа. На финала на Евроволей 2019 в турската столица Анкара те се постановиха над домакините с 3-2 (21-25, 25-21, 25-21, 22-25, 15-13) след два часа и половина игра. Срещата се игра пред повече от 12 хиляди фенове, които създаваха страхотна атмосфера, само че бяха покрусени след последната точка от мача.
 България отпадна от Евро 2019 по волейбол след 0-3 от Сърбия
България отпадна от Евро 2019 по волейбол след 0-3 от Сърбия

19:25, 19:25, 26:28 за " лъвиците " в обособените елементи на дуела

Световните шампионки демонстрираха, че справедливо са най-хубавият тим в шампионата, само че бяха на прага на загубата от непредаващите се туркини. Победителките диктуваха събитията в първите четири гейма. Туркините не се предаваха. Техният треньор Джовани Гуидети завъртя целия тим и след средата на четвъртия гейм напипа оптималния състав.

След като съумяха да изравнят за 2-2резервите на Турция, носени на крилете на страстта поведоха с 9-6 в решителната част. Тогава младите не удържаха на напрежението и подариха две директни точки от сервис. Сръбкините хванаха момента и надвиха в нервните последни разигравания.

Независимо от положителната игра на турския блок, Зоран Терзич до последно настояваше да се подвигат топките единствено на звездите Тияна Бошкович и Бранкица Михайлович. Първата осъществя 23 точки при вдигнати й 51 топки, а Бранкица приключи с 22 точки от 46 получени подавания. Разпределителката Мая Огниенович подаде общо 35 топки на останалите си съотборнички. Репортаж от финала на дамския Евроволей 2019.

За Турция най-резултатна беше Мерием Бьоз с 16 точки. Тя и капитанкта Еда Ердем единствени започнаха и петте гейма. Бьоз извърши общо 23 сервиси и беше в основата на няколко точкови серии след нейни начални удари. Отлично в последните два гейма се включи Зехра Гюнеш с 11 точки, както и приключилата мача Ербар Каракурт, която за малко повече от един гейм заби 6 точки.

В мач за бронзовите медали Италия съкруши Полша с 25-23, 25-20, 26-24. Българските волейболистки се класираха на осмо място. Те имаха малшанса да бъдат в потока на финалистките, от които изгубиха общо три мача.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР