Волейболистите от националния отбор на България и Австралия играят при

...
Волейболистите от националния отбор на България и Австралия играят при
Коментари Харесай

НА ЖИВО: България - Австралия 2:2, предстои решителен гейм

Волейболистите от националния тим на България и Австралия играят при резултат 2:2 (25:21, 13:25, 22:25, 25:20) в дуел от Група 4 на Лигата на нациите, който се играе в "Арена Армеец ".

Възпитаниците на Николай Желязков ще се опитат да завоюват втори триумф в тазгодишното издание на шампионата и то против директен противник за оставане в шампионата и през идващия сезон.

Първият гейм стартира извънредно добре за "лъвовете ". След две мощни серии надлежно от по 3 и 4 точки родните волейболисти натрупаха добър задатък от 12:7 към средата на частта. Последва нова мощна серия, с цел да стане резултатът 15:8.

Последва обаче извънредно слаба серия за родния отбор, който загуби 11 от идващите 13 точки, с цел да може австралийците да създадат поврат до 19:17. В последна сметка нашите съумяха да се съвземат и отново да вземат задатък - 22:20. В последна сметка всичко приключи наред - 25:20 за България в първата част.

Австралия обаче понабра скорост при започване на втория гейм и след две дълги серии от точки стигна до задатък от 12:5. Нещата продължиха все по този начин зле за нашите, които се представяха доста зле в отбрана и разумно изгубиха гейма с 13:25.

В третата част нещата вървяха точка за точка, с цел да може към средата на гейма всичко да е изравнено - 11:11. Постепенно "озитата " още веднъж притиснаха нашите до стената, вземайки 4 точки задатък - 20:16. Нашите наваксаха част от изоставането, само че Австралия въпреки всичко се приближи на две точки от триумфа в този гейм. Съпротивата обаче се оказа не изключително сполучлива и "кенгурутата " затвориха гейма на 22.

В четвъртия гейм още веднъж нещата се движеха точка за точка, макар че на момента Австралия дръпваше напред. Все отново, финалната част на гейма пристигна при 19:19. Тогава обаче "лъвовете " включиха на скорост и завоюваха 6 от последните 7 точки, с цел да изравнят - 2:2.

България - Австралия 2:2

Ето съставите на отборите:

България: Георги Сеганов, Радослав Парапунов, Александър Николов, Мартин Атанасов, Николай Колев, Светослав Гоцев - Владислав Иванов-либеро

Австралия: Аршдийп Досанж, Томас Хептинстал, Лоренцо Поуп, Макс Стейпълс, Бо Греъм, Джеймс Уиър - Люк Пери-либеро
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР