Волейболистите на Левски София приемат ПСК Локомотив (Пловдив) в плейофен

...
Волейболистите на Левски София приемат ПСК Локомотив (Пловдив) в плейофен
Коментари Харесай

Левски срещу Локомотив за място в първата осмица на Суперлигата

Волейболистите на Левски София одобряват ПСК Локомотив (Пловдив) в плейофен мач от група 2 за систематизиране на местата в първа и втора осмица на Суперлигата при мъжете. Двубоят е през днешния ден, 6 ноември, от 18:30 часа в столичната зала „ Христо Ботев “.

Двата отбора към този момент изиграха един мач между тях в груповата фаза в Пазарджик, като пловдивчани се постановиха над „ сините “ с 3:1 гейма. Така те водят с 1-0 победи в серията, в която се играе до две победи. Нов триумф довечера ще класира Локомотив за присъединяване измежду осемте най-хубави в елита. Победа за Левски пък ще докара серията до трети съдбоносен дуел, който ще бъде на 10 ноември в Пловдив.

Въпреки гостуването, преимуществото е на страната на отбора на Локомотив, който се готви целеустремено за този дуел отдавна. Съставът, воден от Владимир Орлов, има психически задатък след първата победа и няма оповестени здравословни проблеми. От клуба към този момент афишираха упоритостите си за присъединяване в осмицата, като ще създадат всичко допустимо да затворят серията още в София.

От своя страна Левски излиза за значимия дуел след карантина заради позитивни проби за COVID-19 на играчи и треньорски щаб. Това докара до отсрочване на плейофната серия с две седмици, като наруши подготвителния развой и подготовката на „ сините “. Старши треньорът Андрей Жеков също бе обиден от ковид, като към момента е в изолираност и няма да може да води мача. Така на кормилото на левскарите ще бъдат италианският експерт Андреа Буратини и съпрезидентът на Левски София Владо Николов, който се връща на треньорския пост до рухването на карантината на Жеков. Въпреки всички проблеми, отборът на Левски е потвърден войник, като ще се бори до дъно в мача. В състава на „ сините “ има опитни и ерудирани играчи, които знаят по какъв начин да излизат в сложни обстановки, като домакините също излизат да се борят за триумф.

Тази вечер следва още един дуел от Суперлигата, като Добруджа 07 (Добрич) приема ЦСКА. Двубоят е от 18:00 часа в зала „ Добротица “. Домакините не играха в първия кръг на шампионата заради отсрочен мач с Хебър (Пазарджик). Съставът на ЦСКА също ще означи първи мач, откакто към момента чака да узнае противника си за първия кръг, който ще бъде излъчен от спечелилия сред Локомотив и Левски.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР