Волейболистите на Левски София останаха в битката за място на

...
Волейболистите на Левски София останаха в битката за място на
Коментари Харесай

Левски остана в играта, ще има трети мач с Пирин


Волейболистите на Левски София останаха в борбата за място на полуфинала в Суперлигата, откакто се постановиха като хазаин над Пирин (Разлог) с 3:2 (24:26, 25:18, 25:19, 23:25, 15:13) в трагичен дуел от 1/4-финалните плейофи. Мачът беше доста нервозен, изпълнен с спирания и разправии и бе следен от агитка на домакините.

" Сините " започнаха мощно, като оформиха преднина от 2 точки. Впоследствие двата отбора се догонваха непрестанно, като водачите се сменяха непрекъснато. При 18:18 Смилен Мляков осъществя два следващи аса и Левски поведе. Ситуацията още веднъж се промени - играта още веднъж потегли точка за точка. При 24:23 Милослав Димов размени Александър Кордев.

Проблеми със системата видео-чек докара до повече от 5 мин спиране в края на гейма. При 25:24 офанзива в навън на Левски бе оспорена от Владо Николов и двата отбора бяха принудени да подскачат на игрището, а публиката недоволно освирка забавянето. В последна сметка отсъждането бе в интерес на Пирин и гостите затвориха гейма в своя изгода.
Във втората част волейболистите от Разлог поведоха изначало, само че по-късно Левски се откъсна и обърна резултата. При 10:7 треньорът на Пирин изиска видео-чек. " Сините " продължиха да преобладават над съперника и при второто техническо спиране към този момент имаха превес от 4 точки. Симеон Александров влезе в игра, заменяйки Александър Кордев. Преднината се резервира до край и домакините изравниха 1:1 гейма. Успехът бе законосъобразен, защото левскарите бяха по-добри във всички детайли.

Третият гейм протече под диктовката на волейболистите на Владо Николов. В средата на частта Гордан Люцканов се отличи със серия от 2 аса и усили преднината на отбора си. Състезателите на Пирин понижиха дистанцията, само че не съумяха да създадат освен това. Домакините усилиха задатъка си на 2:1 гейма след 25:19. Те направиха по-малко неточности от противниците си и записаха по-добро положително посрещане и контраофанзива.

В четвъртата част гостите започнаха стремително, само че " сините " съумяха да изравнят. Това се случи още няколко пъти, тимовете се догонваха, след което Пирин набра инерция и излезе напред. След 17:19 сервис на Смилен Мляков съкрати дистанцията с волейболистите от Югозапада. Треньорът на левскарите получи жълт картон заради предявени искания към съдиите. Тимът от Разлог резервира преимуществото си и вкара срещата в тайбрек.

Там драмата бе цялостна, играта потегли равностойно - точка за точка, тимовете се бореха със зъби и нокти за триумфа. След 12:10 домакините съумяха да поведат в резултата, след което последва оборване на идната точка. Въпреки опитите на гостите да се върнат в играта, левскарите завоюваха частта и мача след 15:13 и 3:2. Така " сините " изравниха серията и всичко ще бъде решено от третата среща, която ще се изиграе в петък в Разлог.
bgvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР