Волейболистите на Дея спорт се класира на исторически първи финал

...
Волейболистите на Дея спорт се класира на исторически първи финал
Коментари Харесай

Дея спорт надви Берое и ще играе на исторически първи финал за волейболната Купа на България при мъжете

Волейболистите на Дея спорт се класира на исторически първи край за Купата на България при мъжете. Воденият от Франческо Кадеду отбор се наложи над Берое 2016 Стара Загора с 3:1 (25:21, 23:25, 25:16, 25:17) в Пазарджик.

Мачът за трофея против спечелилия от двойката Хебър - Нефтохимик 2010 е на следващия ден (22 януари) от 19:00 ч.

В първия гейм състезателите на Франческо Кадеду позволиха равнене при 16:16, само че съумяха да подета с 1:0 гейма.

При 17:20 във втората част " зелените " осъществиха серия от шест следващи точки и направиха поврат в резултата (22:20). Момчетата на Франческо Кадеду продължиха да се борят, само че офанзивата на старозагорци бе на равнище и резултатът бе подравнен.

Третият гейм потегли стремително за Дея (5:1), след което Берое направи серия и още веднъж вкара интригата. Бургазлии обаче демонстрираха предимство във всички детайли и си върнаха водачеството в мача.

В решителната четвърта част старозагорци поведоха с 4:2 и 5:3, след което позволиха неточности и играта продължи равностойно (9:9). Тимът от морския град се откъсна пред съперника след ас на Валентин Братоев и две офанзиви на Николай Учиков. Впоследствие Дея доминираше изцяло и не позволи да бъде преодолян. Така бургазлии подпчетаха билета си за финала.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР