Волейболен клуб Левски откри официално своя нов спортен център в

...
Волейболен клуб Левски откри официално своя нов спортен център в
Коментари Харесай

Откриха официално Sports Center Garitage, всички приходи ще са за волейболния Левски

Волейболен клуб " Левски " откри публично своя нов състезателен център в София - извънредно модерния Sports Center Garitage. Абсолютно всички доходи от центъра, подобаващ и за експерти, и за фенове, ще отиват непосредствено за финансирането на волейболния клуб.

На събитието участваха президентите на ВК " Левски " Владимир Николов и Давид Давидов - ръководещ сътрудник на Garitage Park, създателят и ръководещ сътрудник на Garitage Investment Management и ръководител на Национална волейболна лига Атанас Гаров, президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев, волейболният тим на " Левски ", отпред с треньора Андрей Жеков, както и първият гимнастик в света, взел участие на шест олимпийски игри - Йордан Йовчев. Носителят на 4 олимпийски медала и четирикратен международен първенец направи и къса проява на обичаните си халки, като персонално Владо Николов му асистира за качването на тях. Йордан Йовчев, Тереза Маринова и Петър Стойчев към този момент имаха опция да тестват изискванията на новия състезателен център, а Таня Богомилова организира подготовка на обещаващи плувци.

" Знаем от кое място сме тръгнали преди 4 години и какво си казахме тогава - че желаеме да изградим най-хубавата база с най-хубавите условия за развиване на волейбол в България. А ето, че упоритостите ни към този момент надвишиха и границите на България - даже в огромна част от Европа мъчно да имаме действителна конкуренция що се отнася до условия. На път сме да реализираме тази своя упоритост до няколко месеца, когато ще открием и спортна зала " Левски София ". Изграждането на Sports Center Garitage е инвестиция освен за потребностите на волейболен клуб " Левски ", стремежът ни е да оказваме помощ и на волейбола като цяло - неслучайно всички национални гарнитури към този момент упражняваха в спортния център и се убедиха в изискванията на международно равнище. От друга страна центърът ще е със стратегическо значение и за волейболен клуб " Левски ", защото облагата от употребата му ще подкрепя издръжката и развиването на клуба ", разгласи Давид Давидов.

" Отварянето на този център е първа стъпка от сбъдната фантазия. А точно - дружно със спортната зала, цялата тази спортна база да разреши на клуба ни да се подреди измежду водещите в Европа. През годините съм имал опция да играя в много положителни клубове и когато залата бъде подготвена, това, което ще има " Левски " сигурно е по-добро от базите на тимове като " Тренто ", " Пиаченца ", " Лубе " и доста други. Казвам го с увереност, тъй като съм бил там и съм видял. Интересно е и мнението на Силвано Пранди, който беше извънредно впечатлен от видяното. Каза, че сходно нещо е виждал единствено във футболните " Ювентус " и " Милан ". Това ни кара да се усещаме горди. За мен като човек, който се занимава главно със спортно-техническата част, съществуването на това прелестно оборудване е доста значимо. Тук има и една от най-хубавите физиотерапии в България, както и плувен басейн, с което затваряме цикъла за физически тренировки и възобновяване. Нещо, което всеки експерт, без значение по какъв спорт, може да оцени. За да бъде цялостна картинката, се надявам скоро да се забележим и на откриването на залата, която ще направи щастието цялостно ", съобщи Владимир Николов.
 Стана ясна програмата на волейболистите за Лигата на нациите
Стана ясна програмата на волейболистите за Лигата на нациите

Българите ще бъдат домакини от 11 до 13 юни

" Радостни сме да подкрепяме спорта и да виждаме осъществени значими планове. За Garitage Investment Management планът " Левски " е дълготраен ангажимент. Предстои доизграждането и на съвременна спортна зала, където клубът ще тренира и играе своите домашен мачове. Неслучайно влагаме в построяването на база на международно равнище, тъй като това е основата бъдещето на на българския спорт също да е обвързвано със значими достижения на международно равнище. Успоредно с това се стремим да развиваме и всеобщ спорт. Правим планове, които да имат допустимо най-широка социална полза. А на спортната база на волейболен клуб " Левски " ще могат да се приготвят и професионални спортисти, ще имат опция да я употребяват и фенове, наслаждавайки се на условия като за експерти ", съобщи Атанас Гаров.

" Поздравления за сътрудниците от Garitage, че са имали концепцията и опцията да създадат този прелестен състезателен център. Освен фитнес-залата има и плувен комплекс, физиотерапия и естествено - залата за волейбол, която се надявам скоро да открием. Това е ужасно оборудване за България. Вече няколко национални тима в разнообразни възрасти упражняваха тук и бяха доста удовлетворени. Сигурен съм, че нашето партньорство ще продължи в годините, тъй като никой няма да откаже да се възползва от тези условия. Пожелавам им триумф и съм сигурен, че постоянно ще бъде цялостно и хората ще оценят качественото съоръжение и прелестните условия ", сподели Любо Ганев.
 Боян Йорданов: Сираков е отлична вест за Левски, опасността от банкрут е доста натоварваща
Боян Йорданов: Сираков е отлична вест за Левски, опасността от банкрут е доста натоварваща

" Ситуацията е неприятна, само че ще се оправят "

" Благодарен съм, че съм част от този страховит екип и откриването на Garitage park. България заслужава такава инвестиция и такова оборудване. Убеден съм, че момчетата и девойките от волейбола ще го оценят. Сигурен съм, че това, което е направено ще реализира триумф. Щастлив съм и че има толкоз доста халки и с изключение на волейбола, гимнастиката също ще може да употребява оборудването. Пожелавам триумф на тези младежи, тъй като всичко е направено с душа и сърце. Нека го употребяваме, да го пазим и да насърчаваме тези, които изобщо не спортуват да се допрян до можещите инструктори на този център. Успех на целия екип на Garitage park ", съобщи Йордан Йовчев.

" Имам удоволствието да бъда на този прелестен състезателен комплекс в Garitage Park. От дребна имах фантазия да видя в България издигнат страховит състезателен център с подобен прелестен басейн. Пожелавам осъществени фантазии в новия състезателен център и от басейна тук да излязат бъдещи олимпийски първенци ", съобщи в особено видео носителката на първата и единствена към този момент олимпийска купа за България в плуването, олимпийската шампионка на 100 метра бруст от игрите в Сеул Таня Богомилова, която организира къса подготовка с обещаващи плувци в 25-метровия басейн в спортния център.

Sports Center Garitage разполага с голям фитнес с съоръжение на най-високо равнище, плувен басейн и СПА център, зали за групови тренировки, вътрешна и външна писти за тичане, съвременна зала за кросфит, център за физиотерапия и рехабилитация, просторни съблекални, протеинов бар и паркинг за гости с над 200 парко места.
 Пранди разкри националите, на които ще разчита в бъдеще
Пранди разкри националите, на които ще разчита в бъдеще

" Никой не би трябвало да бъде считан за сигурен титуляр, ще играят тези, които са в най-хубава форма ", изясни италианецът

Фитнес центърът е просторен и на извънредно професионално ниво. Разполага с кардио зона, снабдена с пътеки за тичане, крос-тренажори (StairMasters), гребни тренажори, велоергометри (Wattbike и Assault Air Bike). Има 45-метрова писта за тичане с три коридора; Зона със свободни тежести и точно подбрани уреди; Оборудване, уместно за фитнес, гимнастика, Weightlifting, Powerlifting и Strongmen от водещите производители Atlantis Strength и Rogue; Висококачествена ударо-устойчива настилка (KRAIBURG SPORTEC), акустични пана, ефикасна вентилация, 6 метра светла височина, напълно остъклена южна фасада и светлинни отвори, осигуряващи комфорт от огромно количество естествена светлина и пресен въздух. Треньорският екип е от експерти в построяването на функционално тяло от Functional Bodies.

Sports Center Garitage разполага с плувeн басейн с полуолимпийски стандарт (25х12,5 м), 5 коридора и дълбочина от 1, 55 м до 2 м и температура на водата 27-28 градуса. Водата във всички басейни се пречиства посредством солна електролиза.

В центъра има също: Басейн за бебета с дълбочина от 1,2 м и температура 28-30 градуса; Басейн за водна рехабилитация и физиотерапия; Леден басейн за възстановителни процедури; Две парни бани, две финландски сауни и инфрачервена сауна; Просторна зона за отдих с естествена светлина и шезлонги.

Центърът има три зали за групови тренировки - подобаващи за Spinning, Kangoo Jumps, Tabata, HIIT, Zumba, Pilates, Yoga, Степ аеробика, каланетика, Body Ballet, танци и други. Размери от 120-130 м2, натурален паркет и PVC настилки, акустични тавани, ефектно осветяване и високо качество на озвучаване и климатизация.

CrossFit Vitosha - повърхност от 330 м2 с опция за осъществяване на два класа по едно и също време. Висококачествена ударо-устойчива настилка KRAIBURG SPORTEC, акустични пана, ефикасна вентилация, 6 метра светла височина, напълно остъклена южна фасада и светлинни отвори, осигуряващи комфорт от огромно количество естествена светлина и пресен въздух. Оборудване от Rogue, Concept2 Rower, Concept 2 Bike Erg, Concept 2 Ski Erg и Assault Fitness. Екипът е от сертифицирани CFL1 и CFL2 треньори. Има опция за осъществяване на клас навън.

Просторни съблекални (дамски и мъжки), разполагащи с 150-170 шкафчета, всяка с по 11 душа. Две спомагателни съблекални с по 30 шкафчета и 3 душа, наоколо до зона " Басейн и СПА " за по-голямо улеснение, най-вече за детски групи.

Физиотерапия и рехабилитация - повърхност от 250 м2, разграничена на обособени функционални зони и кабинети. Възможности за: физиотерапия, рехабилитация, мануална терапия, акупункура, сухи игли, лечебна физкултура, кинезиотейпинг, ергон терапия, извършения с електростимулация, ударновълнова терапия, текар терапия. Екипът е с дълготраен опит и голям брой получени документи по разнообразни методики и стратегии.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР